רוגעלך מלאווח במילוי ממכר

דרגת קושי:

כמות מצרכים:14

זמן הכנה: 1.3 שעות

רכיבים

חומרים ל-12 יחידות
שמן בזיליקום ירוק
1 צרור בזיליקום 
1/2 כוס שמן זית 
1/4 כפית מלח

לרוגעלך
12 יחידות קבב מאורכים (אפשר לקנות מוכן ולהפשיר) 
2 כפות שמן קנולה 
4 יחידות מלאווח מופשרים קלות מחולקים ל-4 
3 כפות מיונז 
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
2 שיני שום 
מלח 
פלפל שחור גרוס 
1 ביצה טרופה למריחה 
מעט שומשום

הוראות הכנה

1 מכינים שמן בזיליקום: טוחנים במעבד מזון שמן בזיליקום ומלח, מניחים לשעה, מסננים במסננת מרופדת בבד גזה או בנייר.

2 מחממים תנור ל180 מעלות.

3 מורחים שמן על מחבת פסים מחממים מניחים את הקבב ל-2 דקות מכל צד רק עד שמחליף צבע ונצרב קלות מבחוץ. שומרים בצד.

4 מערבבים בקערה קטנה מיונז, פטרוזיליה, שום, מלח ופלפל.

5 מורחים על כל רבע מלאווח כפית מתערובת המיונז מניחים קבב בצד הרחב ומגלגלים לכיוון הצר תוך כדי שמושכים קלות את הקצה, כמו רוגעלך, חוזרים על הפעולה עם כל הקבבים.

6 מסדרים על מגש, מורחים ביצה על הבצק ומפזרים שומשום אופים כ-25 דקות או עד שהמאפה זהוב.

7 מגישים על רוטב טחינה ומזלפים שמן בזיליקום. מגישים מיד.