רולדה של שוקולד לבן ותותים

דרגת קושי:

כמות מצרכים:13

זמן הכנה: 8.58 שעות

רכיבים

חומרים לרולדה
קרם שוקולד לבן:
300 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
תוכן מחצי מקל וניל

רולדה:
4 ביצים 
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
100 גרם קמח (חצי כוס+3 כפות)
1 גרם אבקת אפיה (1/3 כפית)
כפית שמן קנולה
קורט מלח
תוכן מחצי מקל וניל

קולי תותים:
100 גרם תותים חתוכים לרבעים
רבע כוס סוכר (50 גרם)
כף מיץ לימון
2 כפות מים

הוראות הכנה

1 הכנה קרם וניל: מרתיחים את השמנת המתוקה עם הווניל ושופכים על השוקולד הלבן להמסה. מערבבים טוב, מצננים ומכניסים למקרר ללילה.

2 מוציאים מהמקרר (כעבור 8 שעות לפחות), מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים לקרם חזק ויציב. יש להימנע מהקצפת יתר, פן ישבר הקרם.

3 מכינים את הרולדה: מקציפים ביצים עם סוכר, וניל וקורט מלח כ-8 דקות. מוסיפים שמן לתערובת. מאחדים יבשים (קמח ואבקת אפיה) ומקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים.

4 משטחים על תבנית מקרופדת בנייר אפייה שכבה אחידה של הקציפה בעזרת פלטה מדורגת. אופים כ 7 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

5 מוציאים מהתנור, מצננים מעט והופכים את יריעת הרולדה על נייר אפיה נוסף. מקלפים את נייר האפיה המשומש מגב הרולדה, מורחים קרם וניל בנדיבות ומגלגלים לרוחב היריעה ולא לאורכה. מצננים.

6 הכנת הקולי: מבשלים על אש בינונית תותים, סוכר, מיץ לימון ומים ומחכים להתרככות התותים.

7 טוחנים את התותים המבושלים ומצמצמים מעט תוך כדי ערבוב. מצננים את הקולי עד להגשה.

8 בזמן ההגשה מנפים אבקת סוכר על הרולדה, חוגים רבעי תותים ומזגגים אותם בקולי הקר. בוזקים על הרולדה ומגישים.