חומרים ל-4 מנות
350 גרם ריזוטו (כוס ו-3/4)
1 בצל לבן קצוץ
300 מ"ל יין לבן (כוס ורבע)
1 ליטר ציר ירקות חם או מים חמים
80 מ"ל שמן זית כתית מעולה (1/3 כוס)
1 כפית טימין
מלח ופלפל שחור גרוס
1 זוקיני חצוי ופרוס דק
1 כוס אפונה עדינה (אפשר קפואה)
לפסטו:
1 צרור פטרוזיליה קצוץ
1 שן שום
50 גרם צנוברים
כוס שמן זית כתית מעולה
1 במעבד מזון מכינים פסטו פטרוזיליה. טוחנים את הפטרוזיליה, השום, הצנוברים וכוס שמן הזית למחית חלקה. במקביל, מחממים שמן זית ומטגנים בצל קצוץ. מביאים את הבצל לשקיפות ומוסיפים את האורז.
2 עוטפים את האורז שמן, ומוסיפים מלח, פלפל שחור ומערבבים.
3 בזמן שהאורז מתחמם מחממים את הציר.
4 כשהאורז חם מוסיפים יין לבן, ומחכים שיצטמצם תוך כדי ערבוב.
5 כשהיין נעלם ונבלע בריזוטו מוסיפים ציר ירקות. מצקת אחת בכל פעם, מערבבים כל הזמן. ברגע שהנוזל מהמצקת נבלע ממשיכים בערבוב. התהליך אורך כ-20 דקות.
6 מוסיפים בחמש הדקות האחרונות של הבישול אפונה ירוקה וזוקיני.
7 לאחר שהאורז מתרכך אך עדיין נגיס במרקמו, מסירים מהאש, מוסיפים פסטו ומגישים.