שוקיים בדבש דלעת וקינמון

דרגת קושי:

כמות מצרכים:18

זמן הכנה: 1.25 שעות

רכיבים

מרכיבים ל-6 מנות:
3כפות שמן קנולה
2בצלים חתוכים לשמיניות
1 כף סוכר חום 
2 כפות דבש או סילאן
1 כפית פפריקה 
1  כפית בהרת
1/2 כפית קינמון 
פלפל שחור גרוס טרי 
מלח 
6 שוקיים 
500גרם דלעת קוביות גדולות 
2 גזרים חתוכים גס 
2 תפוחי עץ חמצמצים קלופים וחתוכים לקוביות
1 פלפל חריף פרוס דק 
2כפות מיץ לימון
מים

להגשה:
חופן שקדים קלויים
1/4צרור עלי פטרוזיליה

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 10 דקות.
  2. מוסיפים סוכר חום למחבת, וממשיכים לטגן את הבצל עד שהוא מתקרמל וזהוב. מוסיפים דבש, תבלינים ושוקיים, וממשיכים לטגן עוד כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים 1/4 כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות ללא מכסה. 
  3. מוסיפים דלעת, גזר, תפוחים ופלפל חריף. מכסים ומבשלים עוד כ-25 דקות עד שהכל רך, כשמדי פעם מנענעים את הסיר בתנועות סיבוביות, בודקים תיבול, מוסיפים מיץ לימון ומים במידה וצריך. מכבים את האש, ונותנים לסיר לנוח 10 דקות.
  4. מגישים על אורז לבן, ומפזרים שקדים ומעט עלי פטרוזיליה טרייה.