שושני בצק שמרים מלוחים

דרגת קושי:

כמות מצרכים:15

זמן הכנה: 1.5 שעות

רכיבים

  • 600 גרם קמח
  • כפית סוכר
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • כוס יוגורט לא ממותק
  • כפית שטוחה מלח
  • כוס וחצי מים פושרים
  • 4 כפות שמן זית

למלית:

  • כוס עלי בזיליקום
  • חצי כוס זיתים ירוקים
  • 2 גמבות אדומות, חתוכות לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • חצי כפית מלח
  • חצי כוס שמן זית
  • כף סילאן

לציפוי:

  • ביצה טרופה

הוראות הכנה

 

מניחים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים, מערבבים ויוצרים גומה במרכז. שופכים לגומה את היוגורט, המלח, המים והשמן ולשים הכל ידנית (או במיקסר עם וו לישה) עד לקבלת בצק אחיד (זה בסדר אם הבצק קצת דביק).

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, עטופים בניילון נצמד ומעבירים למקום חמים להתפחה של כ-40 דקות.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו ל-2 חלקים.

מרדדים כל חלק עד לקבלת יריעה רחבה ודקה בעובי 1 ס"מ (שימו לב שהבצק אינו נדבק למשטח).