דלעת במילוי בשר, ירקות ופירות יבשים
במקום להכין ממולאים קטנים, מכינים דלעת שלמה ממולאת והופכים אותה למנה חגיגית, שתפאר את השולחן ותתאים במיוחד לסעודת חג או לאירוח מושקע
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הדלעת: שוטפים היטב, חותכים לרוחב את החלק העליון של הדלעת ומרוקנים את התוכן. מברישים בשמן מבחוץ ומבפנים ואופים כשעה, עד שהדלעת מתרככת מעט.
- בינתיים מכינים את הבשר: מעבירים את כל החומרים לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה, עד שהבשר רך (הוא ימשיך להתבשל אחרי המילוי הדלעת).
- במקביל מכינים את האורז: יוצקים שמן ומים לסיר, מוסיפים אורז ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מכבים ומשהים במכסה סגור כ-10 דקות. מאווררים במזלג, מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים בעדינות.
- מחממים שוב תנור ל-180 מעלות.
- ממלאים את הדלעת: מעבירים לתוך הדלעת את תכולת התבשיל עם מעט מנוזלי הבישול, מסדרים מעל את האורז, מכסים בנייר כסף ואופים כ-45 דקות עד שכל המרכיבים רכים וטעימים. מניחים להתקרר מעט ומגישים.