מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את קוביות השפונדרה עד להשחמה. מוציאים ומוסיפים את פרוסות האוסובוקו. משחימים יפה, מוציאים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא זהוב יפה.
מוסיפים לסיר את השעועית, החומוס והחיטה המסוננים. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מוסיפים דבש או סילאן ומטגנים יחד.
ממלאים את הסיר עם שני סוגי הבשר, תפוחי האדמה, הביצים והשום. מוסיפים מים עד לכיסוי וממליחים. אם רוצים מוסיפים גם קישקע (מטוגן). מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מבשלים על סף רתיחה לפחות חצי שעה, מוסיפים ג'חנון, קניידל או קוקלה (אם רוצים) ומעבירים לתנור שחומם ל-100-120 מעלות.
משאירים בתנור כל הלילה. למחרת בודקים את מצבו של החמין. אם נראה לכם שיש יותר מדי נוזלים, מורידים מכסה ומניחים לנוזלים להתאדות. לרוב התכולה תיראה די יבשה. רגע לפני שמוסיפים נוזלים שווה להזיז מעט מן את התבשיל בעזרת כף גדולה ולבדוק את המצב בעומק הסיר. לפעמים ערבוב יעשה את העבודה והיובש יהיה רק נחלתם של החלקים החשופים.
אהבתם? שתפו
8 מנות
3 כפות שמן "עץ הזית" כתית מעולה – קלאסי מעודן!
700 גרם נתח שפונדרה חתוך לקוביות
3 פרוסות אוסובוקו
3 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים
1 כוס תערובת שעועית (לבנה, חומה, גדולה) שהושרתה לילה במים