"לזניה" אישית של ירקות קלויים בלי בצק
לזניה בלי לזניה? הדף אוראל קמחי מוכיח שזה אפשרי ומלמד איך מכינים לזניה משכבות של ירקות צלויים וגבינת מוצרלה. בתיאבון!
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים פלפלים, קישואים ובצל בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעל 3 כפות שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים בידיים כך שכל הירקות ייעטפו בתיבול. אופים כ-10 דקות, לריכוך והזהבה. שומרים על התנור חם.
- במקבילים מחממים מחבת פסים משומנת קלות בשמן זית. מניחים בה את פרוסות החציל ומתבלים במלח ובפלפל. צולים כ-2 דקות, הופכים וצולים עוד כ-2 דקות, להזהבה יפה (היזהרו לא לשרוף). מוציאים לנייר סופג ומניחים להתקרר.
- מניחים בכל שקע של תבנית קאפקייקס 2 פרוסות חציל בהצלבה. ממלאים בירקות הצלויים (אם רוצים משלבים עשבי תיבול טריים) ומניחים מעל פרוסה של גבינת מוצרלה. לוחצים מעט את הגבינה וסוגרים מלמעלה בקצוות החציל.
- אופים בתנור החם כ-10 דקות, עד שהגבינה מתמוססת והמאפה זהוב. מחלצים מהשקעים ומגישים.