פותחים שולחן ישראלי: מסבחה מושלמת
תענוג לאכול את המנה הזאת בכל שעה ביום. אבי ביטון מנגב מסבחה בשר טלה עם גרגירי חומוס וטחינה. אל תשכחו לצרף לחגיגה פיתה טריה
- בסיר בינוני מביאים לרתיחה את גרגרי החומוס והסודה עם 2 ליטר מים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה שמן זית, פלפל ירוק חריף, 3 שיני שום קצוצות, מלח ולימון. מניחים בצד.
- במחבת כבדה ורחבה מחממים שמן זית עם בשר טלה, מלח, כמון וקינמון עד להזהבה. תוך כדי ערבוב מפוררים את הבשר בעזרת הכף.
- בקערה מניחים את גרגירי החומוס. יוצקים מעל טחינה גולמית ומתבלים במעט כמון, מלח, שמן זית, מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים או לפי מידת הסמיכות הרצויה של הטחינה.
- מכינים את המנה: מניחים מעט מהגרגירים בקערה עמוקה. מוסיפים את הבשר ומוזגים מעל את הרוטב. סוחטים מעל חצי עגבניה, פטרוזיליה קצוצה. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פיתות טריות.