רעמים וברקים: נזיד עדשים עם תפוחי אדמה
לימים גשומים שבהם כיף להיכנס מתחת לשמיכה - רות אוליבר רוקחת נזיד עדשים עשיר ומשביע עם תפוחי אדמה ובשר שחובה לנגב עם לחם טרי
- מחממים שמן בסיר בינוני. מוסיפים בצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
- מוסיפים קוביות בשר ומטגנים 8 דקות, עד שצבעם משתנה.
- מוסיפים מלח, ג'ינג'ר, שום, קארי, כורכום, כמון ורסק עגבניות ומערבבים.
- מוסיפים ציר ועדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות.
- מוסיפים תפוחי אדמה מבשלים עוד 20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים והבשר מבושל (חשוב להקפיד ולערבב מידי פעם ובמידה וחסרים נוזלים מוסיפים מים רותחים).
- מוסיפים כוסברה לימון וצ'ילי ומבשלים עוד 2 דקות.
- מכבים את האש, ממתנים 10 דקות ומגישים חם עם לחם טרי.