חטיף בריא: קרקר גרעינים ושמן זית
קרקרים בריאים וטעימים שאי אפשר לנשנש. כדאי להכין כמות גדולה ולשלוף כשהאורחים מגיעים או סתם כשרעבים. מתכון של מיקי שמו
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערת מיקסר קמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל, מלח ושלושה סוגי שומשום בעזרת וו גיטרה במשך דקה במהירות איטית.
- מוסיפים מים ומערבבים כחצי דקה. יוצקים לקערה את השמן וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק.
- מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות וממשיכים ללוש ידנית עד שהבצק אחיד ונוח לעבודה. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
- מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
- מסירים את הנייר העליון וחותכים את הבצק לגודל הקרקרים הרצוי בגלגלת פיצה ומברישים בביצה טרופה. מעבירים לתבנית אפייה.
- מערבבים את יתר חומרי הציפוי, מפזרים על הבצק ואופים 25-27 דקות, עד שהקרקרים זהובים ופריכים. מצננים ושומרים בקופסא או צנצנת אטומה.