תבשיל שוקיים בדלעת, דבש ותפוחים
רות אוליבר מכינה תבשיל נפלא של שוקיים מתקתקות עם דלעת, דבש ותפוחים. מתאים לארוחת שבת וכמובן לראש השנה
- מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בצל כ-10 דקות, לריכוך והזהבה קלה.
- מוסיפים סוכר חום, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהבצל מתקרמל ומזהיב. מוסיפים דבש או סילאן, תבלינים ואת השוקיים, וממשיכים לטגן כ-10 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים 1/4 כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות ללא מכסה.
- מוסיפים דלעת, גזר, תפוחים ופלפל חריף. מכסים ומבשלים עוד כ-25 דקות עד שהכל רך, כשמדי פעם מנענעים את הסיר בתנועות סיבוביות.
- מוסיפים מיץ לימון ומים במידת הצורך, טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את האש, ומשהים במכסה סגור 10 דקות.
- מגישים על אורז לבן ומפזרים שקדים ועלי פטרוזיליה טריים.