גירוס יווני – מתכון פשוט, טעים ומהיר הכנה
קל מאוד
10 מצרכים
0:15
הוראות הכנה
- מחממים מחבת כבדה על להבה בינונית עד גבוהה וכשהיא לוהטת מוסיפים שמן זית ודקה אחרי את הפרגיות.
- מתבלים את הפרגיות במלח גס ופלפל שחור גרוס, מפזרים מעליהן את האורגנו והטימין והופכים.
- כשהפרגיות מקבלות מעטה שחום וצרוב משני הצדדים סוחטים מעליהן מיץ לימון וממשיכים לצרוב 2 דקות נוספות. מוציאים מהמחבת ומניחים על קרש חיתוך.
- חוצים את הפיתה לשתי פרוסות וקולים אותן על אותה מחבת בה צרבנו את הפרגיות כך שיספגו את הטעמים. את הפרגיות פורסים בעזרת סכין חדה כמו שווארמה.
- ההגשה: מניחים על כל צלחת חצי פיתה קלויה, מורחים כף או שתיים מהעגבניות הטריות המרוסקות, עורמים מעל את הפרגית הקצוצה, הבצל הירוק, כף מהטחינה ומעט מלפפונים טריים קצוצים ומגישים.
כמות: עבור 2 מנות
- 500 גרם סטייק פרגית
- 1 כפית אורגנו יבש
- ענף טימין מפורק לעלים קטנים
- מעט מיץ לימון סחוט
- 6 כפות שמן זית
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
להגשה:
- פיתה
- 1 כוס טחינה מוכנה
- 2 עגבניות מרוסקות על פומפיה
- בצל ירוק קצוץ
- 1-2 מלפפונים קצוצים
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
השניצל מושלם
קל מאוד
15 מצרכים
0:15
חזה עוף
קל מאוד
8 מצרכים
0:10
חזה עוף צלוי במרינדה
קל מאוד
9 מצרכים
0:30