אבי ביטון מפרגן: עראייס ביתי של מסעדת M25
מדי שבוע, השף אבי ביטון יוצא לפגוש את השפים שמאחורי המסעדות הישראליות שאנחנו כל כך אוהבים ומבשל לכם מנה בהשראתן. המסעדה הראשונה בה הוא מבקר היא 25M בשוק הכרמל שמלמדים אותו איך להכין עראייס מושלם
קל
15 מצרכים
0:40
הוראות הכנה
- מעבירים לקערה בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה, כף שמן זית ותבלינים: כמון, בהרט, מלח ופלפל שחור.
- מערבבים ולשים היטב את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ומחלקים ל-6 קציצות בגודל שווה.
- חוצים את הפיתות וממלאים בתערובת הבשר (כמו כריך).
- משמנים רשת גריל או טוסטר לחיצה ביתי בשמן זית ומחממים לחום בינוני.
- צולים את חצאי הפיתות כ-10 דקות: תחילה צולים את הפיתה כאשר הבשר כלפי מטה למשך כ-2 דקות ולאחר מכן צולים כ-4 דקות מכל צד. בדקה האחרונה מזלפים על חצאי הפיתות שמן זית בנדיבות.
- בינתיים מכינים סלט עגבניות לימוני: קוצצים דק לימון (עם הקליפה), עגבניות, כוסברה וצ'ילי. מעבירים לקערה, מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים.
- חוצים את חצאי הפיתות הצלויות לרבעים ומגישים עם טחינה וסלט עגבניות.
לעראייס (12 רבעי פיתה)
- 300 גרם בשר טלה טחון
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף שמן זית "עץ הזית" + להברשה
- כפית כמון
- כפית בהרט
- מלח
- פלפל שחור
- 3 פיתות
- טחינה להגשה
לסלט עגבניות
- 1 לימון בינוני, נקי מגרעינים
- 2 עגבניות
- 1 צרור כוסברה
- 1/2-1 פלפל צ'ילי (לחריפות מתונה מנקים מגרעינים)
- 3 כפות שמן זית "עץ הזית"
- מלח
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
דלעת ממולאת
בינוני
19 מצרכים
2:0
מוסקה בצנצנות
בינוני
11 מצרכים
1:30
קרפצ'ו סינטה זריז
קל
6 מצרכים
0:10