קציצות טונה עם איולי לימון של השף אבי ביטון
אבי ביטון מלמד איך מכינים קציצות קלות להכנה וסופר טעימות, שמכינים מחומרים שנמצאים תמיד במזווה. הן אהובות במיוחד על ילדים אז כדאי לוודא שמשהו נשאר גם בשבילכם
קל
16 מצרכים
0:25
הוראות הכנה
- יוצקים שמן חצי עמוק למחבת ומחממים.
- מערבבים את כל חומרי הקציצות. יוצרים קציצות, מהדקים היטב ומניחים בשמן החם. מטגנים 2-3 דקות, הופכים ומטגנים 2-3 דקות נוספות, עד שהקציצות זהובות ופריכות. מעבירים לנייר סופג.
- במקביל מערבבים בקערית את חומרי האיולי. משטחים על צלחת ובוזקים מעל קליפת לימון.
- מניחים את הקציצות על האיולי, מפזרים בצל ירוק וסוחטים מעל לימון. מגישים מיד.
לקציצות
- 3 קופסאות טונה "עץ הזית" בשמן זית
- 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
- 1 צרור פטרוזיליה קטן קצוץ דק
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח, פלפל
- שמן קנולה "עץ הזית" לטיגון חצי עמוק
לאיולי לימון
- 5 כפיות מיונז איכותי
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- 1 כפית חרדל
- 4 כפיות שמן זית "עץ הזית"
- קליפה מגוררת מלימון וחצי
להגשה
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
- מיץ מ-1/2 לימון
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
דג עטוף באצות ים
קל מאוד
8 מצרכים
0:15
קציצות טונה
קל מאוד
16 מצרכים
0:10
קדירת דגים קלה להכנה
קל
13 מצרכים
0:45