גירוס יווני

קל מאוד
10 מצרכים
0:15

הוראות הכנה

  1. מחממים מחבת כבדה על להבה בינונית עד גבוהה וכשהיא לוהטת מוסיפים שמן זית ודקה אחרי את הפרגיות.
  2. מתבלים את הפרגיות במלח גס ופלפל שחור גרוס, מפזרים מעליהן את האורגנו והטימין והופכים.
  3. כשהפרגיות מקבלות מעטה שחום וצרוב משני הצדדים סוחטים מעליהן מיץ לימון וממשיכים לצרוב 2 דקות נוספות. מוציאים מהמחבת ומניחים על קרש חיתוך.
  4. חוצים את הפיתה לשתי פרוסות וקולים אותן על אותה מחבת בה צרבנו את הפרגיות כך שיספגו את הטעמים. את הפרגיות פורסים בעזרת סכין חדה כמו שווארמה.
  5. ההגשה: מניחים על כל צלחת חצי פיתה קלויה, מורחים כף או שתיים מהעגבניות הטריות המרוסקות, עורמים מעל את הפרגית הקצוצה, הבצל הירוק, כף מהטחינה ומעט מלפפונים טריים קצוצים ומגישים.

אהבתם? שתפו

גירוס יווני

כמות: עבור 2 מנות

  • 500 גרם סטייק פרגית
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • ענף טימין מפורק לעלים קטנים
  • מעט מיץ לימון סחוט
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

להגשה:

  • פיתה
  • 1 כוס טחינה מוכנה
  • 2 עגבניות מרוסקות על פומפיה
  • בצל ירוק קצוץ
  • 1-2 מלפפונים קצוצים

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

השניצל מושלם
קל מאוד
15 מצרכים
0:15
חזה עוף
קל מאוד
8 מצרכים
0:10
חזה עוף צלוי במרינדה
קל מאוד
9 מצרכים
0:30