שניצלונים ברוטב חמוץ מתוק

במקום להכין שוב שניצל קלאסי, חותכים חזה עוף לרצועות, מטגנים ועוטפים ברוטב חמוץ-מתוק ממכר שכולם אוהבים. זהירות, השניצלונים ייחטפו ישר מהמחבת!
קל
16 מצרכים
0:45

הוראות הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית קורנפלור עם 2 כפות מים.
  2. מעבירים את שאר מרכיבי הרוטב לסיר קטן, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות.
  3. מערבבים שוב את תערובת הקורנפלור והמים, יוצקים אותה לסיר תוך בחישה מתמדת וממשיכים לבשל דקה נוספת, עד שהרוטב מסמיך. שומרים בצד.
  4. מכינים את העוף: חותכים את חזה העוף לרצועות או לקוביות בגודל 2-3 ס"מ. מעבירים לקערה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שהרצועות מצופות מכל הכיוונים.
  5. מכינים את הבלילה: מערבבים קורנפלור, ביצה, מים, סודה לשתייה ומלח בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד מעט מים קרים.
  6. מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את רצועות העוף בבלילה ומטגנים כ-3 דקות, עד הבלילה מזהיבה והעוף מבושל לחלוטין. מעבירים לנייר סופג.
  7. לסיום המנה: מחממים במחבת מעט שמן זית, פלפל חריף והחלק הלבן של בצל ירוק ומטגנים כדקה.
  8. מוסיפים למחבת את רצועות העוף, חצי מכמות הרוטב ואת החלק הירוק של הבצל. מערבבים כך שהרוטב יעטוף את נתחי העוף. מחלקים למנות ומגישים מיד עם אורז.

*את הרוטב שנשאר שומרים במקרר לפעם הבאה.

אהבתם? שתפו

שניצלונים ברוטב חמוץ מתוק

חומרים ל-2 מנות

לעוף

  • 300 גרם (נתח גדול או 2 נתחים קטנים) חזה עוף
  • 3 כפות קמח לבן

לבלילה

לרוטב

  • 1 כפית קורנפלור
  • 1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 לימון קטן, חצוי לאורך ופרוס דק
  • 3 כפות (30 מ"ל) רוטב סויה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ אורז או חומץ תפוחים

לסיום המנה

  • מעט שמן "עץ הזית" להקפצה
  • 1/2 פלפל חריף אדום או ירוק, פרוס דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
  • 1 גבעול בצל ירוק (החלק הלבן פרוס דק והחלק הירוק חתוך לטבעות עבות)

מתכונים נוספים שאולי תאהבו