בורקס ביתי אמיתי

בורקס ביתי אמיתי

דרגת קושי:

כמות מצרכים:8

זמן הכנה: 13 שעות

רכיבים

כמות: 12 בורקסים

לבצק פילאס:
1 ק"ג קמח 
1 כפית מלח
2 כוסות מים 
2 כפות חומץ
1/2 1 שמן קנולה פלוס אומגה 3

למילוי מנגולד וגבינה:
1 כרישה קטנה פרוסה דק
חבילת עלי מנגולד קצוצה ללא החלק הלבן 
200 גרם גבינת פטה מפוררת
1 ביצה
מלח 
פלפל

לאפיה:
ביצה טרופה
שומשום

הוראות הכנה

1 הבצק: לשים את כל חומרי הבצק פרט לשמן לבצק חלק וגמיש.

2 מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים, מניחים בתוך כלי ויוצקים לתוכו את השמן עד לכיסוי הכדורים. שומרים לילה במקרר.

3 למחרת מכינים את המילוי: מערבבים יחד את הכרישה, התרד הקצוץ, גבינת הפטה והביצה ומתבלים במלח ולפלפל.

4 ההרכבה: לוקחים כדור בצק מתוך כלי השמן ומתחילים לפתוח אותו בעזרת הידיים על ידי מתיחתו מהמרכז החוצה. אם רוצים להיעזר תחילה במערוך, מניחים מעל הבצק נייר אפיה ומרדדים מעט. ממשיכים בעזרת הידיים עד לקבלת יריעה דקה ככל האפשר. מיישרים בעזרת סכין את השוליים.

5 מניחים לאורכו של הבצק, באחד מן הקצוות, שורה מהמילוי (ראה וידיאו) ומגלגלים לאט ובעדינות לצורת נקניק. כורכים לשבלול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה מוברש בשמן קנולה. ממשיכים כך עם שאר כדורי הבצק.

6 מברישים את הבורקסים בביצה, זורים מעט שומשום ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.

סמבוסק מטוגן במלית חומוס
14 מצרכים
דרגת קושי 3
85 דקות
תבשיל גולאש
15 מצרכים
דרגת קושי 3
210 דקות
תחתיות ארטישוק במילוי בשר ברוטב חמוץ-מתוק
18 מצרכים
דרגת קושי 2
45 דקות
סנדביץ' קציצות
16 מצרכים
דרגת קושי 2
65 דקות
פלפלים ממולאים
14 מצרכים
דרגת קושי 3
90 דקות
פסטרמה ביתית
12 מצרכים
דרגת קושי 3
780 דקות
פשטידת תירס
9 מצרכים
דרגת קושי 1
50 דקות
צ'ורבה רומנית
9 מצרכים
דרגת קושי 3
65 דקות
חריימה מנצח
12 מצרכים
דרגת קושי 3
45 דקות
טארט קוקוס ושזיפים
8 מצרכים
דרגת קושי 2
60 דקות
טבחה ביל כמון
12 מצרכים
דרגת קושי 3
720 דקות
לחמג'ון
15 מצרכים
דרגת קושי 2
90 דקות
פלמוד ים תיכוני
8 מצרכים
דרגת קושי 1
15 דקות
מפרום
11 מצרכים
דרגת קושי 1
120 דקות
נתח כתף בקר בעשבי תיבול
8 מצרכים
דרגת קושי 1
1800 דקות