פסטייה מרוקאית

דרגת קושי:

כמות מצרכים:17

זמן הכנה: 18 דקות

רכיבים

חומרים ל-8-10 מנות: 
750 גרם פרגיות קצוצות 
1/4 כוס שמן קנולה
2 בצלים פרוסים דק
מעט מלח
מעט פלפל שחור
1/2 כוס צימוקים
10 מישמשים מיובשים קצוצים (אפשר להמיר בפירות יבשים אחרים שאוהבים)
כפית קינמון

דפי פילו שהופשרו לפי ההוראות על האריזה
תרסיס שמן

להגשה:
1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים
1/2 כוס פיסטוקים קלופים וקלויים
מעט דבש 
אבקת סוכר
קינמון 
עלי נענע

הוראות הכנה

1 במחבת כבדה, מחממים שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים היטב. מוסיפים את הפרגית למחבת ל-4-5 דקות נוספות.

2 מוסיפים משמשים, צימוקים וקינמון מערבבים ומבשלים עוד כדקה.

3 לוקחים דף פילו, מקפלים לשניים. מרססים בשמן (פחות מחצי כפית). מניחים כף מהמילוי בשליש התחתון של הבצק. מקפלים כמו מעטפה ומגלגלים. בסיטם הגלגול מניחים את הפסטיות על נייר אפייה ומרססים במעט שמן. אם רוצים להקפיא את הבצק ולהשתמש במועד מאוחר יותר רצוי לחכות שהמלית תתקרר ורק אז להניח אותה על דפי הפילו.

4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200-220 מעלות כ-7-10 דקות עד השחמה יפה.

5 מגישים: מפזרים פיסטוקים. מעל מניחים את הפסטיות. מוזגים דבש, בוזקים אבקת סוכר, קינמון, פיסטוקים קלויים, שקדים, מקשטים בכמה עלי נענע.

סמבוסק מטוגן במלית חומוס
14 מצרכים
דרגת קושי 3
85 דקות
תבשיל גולאש
15 מצרכים
דרגת קושי 3
210 דקות
תחתיות ארטישוק במילוי בשר ברוטב חמוץ-מתוק
18 מצרכים
דרגת קושי 2
45 דקות
סנדביץ' קציצות
16 מצרכים
דרגת קושי 2
65 דקות
פלפלים ממולאים
14 מצרכים
דרגת קושי 3
90 דקות
פסטרמה ביתית
12 מצרכים
דרגת קושי 3
780 דקות
פשטידת תירס
9 מצרכים
דרגת קושי 1
50 דקות
צ'ורבה רומנית
9 מצרכים
דרגת קושי 3
65 דקות
חריימה מנצח
12 מצרכים
דרגת קושי 3
45 דקות
טארט קוקוס ושזיפים
8 מצרכים
דרגת קושי 2
60 דקות
טבחה ביל כמון
12 מצרכים
דרגת קושי 3
720 דקות
לחמג'ון
15 מצרכים
דרגת קושי 2
90 דקות
פלמוד ים תיכוני
8 מצרכים
דרגת קושי 1
15 דקות
מפרום
11 מצרכים
דרגת קושי 1
120 דקות
נתח כתף בקר בעשבי תיבול
8 מצרכים
דרגת קושי 1
1800 דקות