לביבות פראסה פריכות

לביבות פראסה פריכות

דרגת קושי:

כמות מצרכים:7

זמן הכנה: 50 דקות

רכיבים

חומרים ל-30 לביבות:

4 כרשות בגודל בינוני, מנוקה היטב
4-5 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם 
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כוס שמן זית, לטיגון רדוד

להגשה:

יוגורט/טחינה

הוראות הכנה

1. חותכים את הכרישות לטבעות בעובי 1 ס"מ. שמים בסיר בגודל בינוני, מכסים במים ומביאים לרתיחה.

2. מבשלים מעל להבה בינונית 20 דקות, עד שצבע הכרישה מפסיק להיות ירוק בוהק והיא מתרככת. 

3. בעזרת בלנדר ידני טוחנים מעט את הכרישה, ככה שחלק ממנה יהיה מרוסק וחלק ישאר בצורתו המקורית.

4. מעבירים למסננת צפופה ונותנים לתערובת להגיר נוזלים היטב ולהתקרר (בערך חצי שעה).

5. מחממים שמן לטיגון רדוד (אפשר גם חצי עמוק) במחבת. 
שמים את הכרישה בקערה. מוסיפים את הביצים ופירורי הלחם מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. 

6. לוקחים כדור קטן מהתערובת, מועכים לצורת לביבה ומעבירים לשמן. כך יוצרים עוד 4 לביבות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר התערובת באותו אופן. מגישים מיד, עם יוגורט או טחינה.

 שמן זית משובח מהטבע לכל ארוחה