לחמג'ון

לחמג'ון

דרגת קושי:

כמות מצרכים:15

זמן הכנה: 1.5 שעות

רכיבים

כמות: 10 יחידות

לבצק:
500 גרם (1/2 3 כוסות+ כף) קמח 
1 כפית שמרים יבשים 
1 כף סוכר 
1 כפית מלח 
1 כוס מים 
1 כף שמן זית כתית מעולה מעודן

למילוי הבשר:
300 גרם בשר טלה טחון גס 
2 כפות רכז רימונים 
1 בצל בינוני קצוץ 
1 שן שום כתושה 
מלח, פלפל 
עגבניה קלופה וקצוצה

להגשה:
שמן זית
בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

1 הכנת הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את השמן והמים בהדרגה ומתחילים ללוש. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.

 2מכסים את הקערה עם הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3 מחממים תנור ל-200 מעלות.

4 הכנת המילוי: מערבבים יחד את חומרי המילוי ומחלקים ל-10 כדורי בשר.

5 הרכבת הלחמעג'ון: קורצים מהבצק 10 כדורים ומשטחים כל אחד לפיתה קטנה- בהתחלה עם אצבעות הידיים ואחר כך ניתן להיעזר במערוך. מניחים על כל בצק מרודד כדור בשר מהמלית ומשטחים על פני הבצק.

6 אופים כ-12 דקות עד שהבצק שחום בקצוות.

7 מזלפים מעט שמן זית ומפזרים בצל ירוק קצוץ מעל.

סמבוסק מטוגן במלית חומוס
14 מצרכים
דרגת קושי 3
85 דקות
תבשיל גולאש
15 מצרכים
דרגת קושי 3
210 דקות
תחתיות ארטישוק במילוי בשר ברוטב חמוץ-מתוק
18 מצרכים
דרגת קושי 2
45 דקות
סנדביץ' קציצות
16 מצרכים
דרגת קושי 2
65 דקות
פלפלים ממולאים
14 מצרכים
דרגת קושי 3
90 דקות
פסטרמה ביתית
12 מצרכים
דרגת קושי 3
780 דקות
פשטידת תירס
9 מצרכים
דרגת קושי 1
50 דקות
צ'ורבה רומנית
9 מצרכים
דרגת קושי 3
65 דקות
חריימה מנצח
12 מצרכים
דרגת קושי 3
45 דקות
טארט קוקוס ושזיפים
8 מצרכים
דרגת קושי 2
60 דקות
טבחה ביל כמון
12 מצרכים
דרגת קושי 3
720 דקות
לחמג'ון
15 מצרכים
דרגת קושי 2
90 דקות
פלמוד ים תיכוני
8 מצרכים
דרגת קושי 1
15 דקות
מפרום
11 מצרכים
דרגת קושי 1
120 דקות
נתח כתף בקר בעשבי תיבול
8 מצרכים
דרגת קושי 1
1800 דקות