מרק אסייאתי ב- 15 דקות

מרק אסייאתי ב- 15 דקות

דרגת קושי:

כמות מצרכים:19

זמן הכנה: 15 דקות

רכיבים

1 פרפר עוף (חזה) חתוך לרצועות 
2 כפות שמן קוקוס/ או זית
2-3 פילטים של אנשובי (לא טעות, פטנט)
2 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור 
1 גבעול למון גראס החלק הלבן חתוך (או סרט קליפת לימון) 
2 ס"מ ג'ינגר חתוך למקלונים
1 קופסא פטריות פרוסות גס
1 גזר חתוך למקלונים
1 פלפל צילי חריף
פלפל ירוק 
2 כוסות מים (ניתן להשתמש במי הבישול של העוף)
2 קופסאות מי קוקוס
6 כפות מיץ לימון
1/2 קופסא נבטים שמנים
1/2 צרור עלי כוסברה 
להגשה
פלח לימון
עגבניות שרי טריות 

*ניתן להשתמש בעלים של לימון להעשיר את הטעמים

הוראות הכנה

1. מכינים את העוף: מכניסים את החזה לסיר מלא מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה ומבשלים כ-8 דקות (צבעו משתנה ללבן). מכבים את האש מכסים ומניחים עוד 15 דקות. 
מסננים את העוף מהנוזלים, מקררים, קורעים לרצועות.

2. מכינים את המרק: מחממים שמן, מוסיפים אנשובי ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל שחור ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הג'ינג'ר, הלמון גראס, הגזר, הפטריות והפלפלים ומטגנים עוד 3-4 דקות.

3. מוסיפים את המים, מי הקוקוס ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מבשלים 3-4 דקות עד שהירקות טיפה רכים. מכבים את האש מוסיפים את העוף, הנבטים ואת עלי הכוסברה. 

4.מגישים עם פלח לימון ושתים שלוש עגבניות שרי טריות חצויות.