מרק אסייאתי ב- 15 דקות

מרק אסייאתי ב- 15 דקות

דרגת קושי:

כמות מצרכים:19

זמן הכנה: 15 דקות

רכיבים

1 פרפר עוף (חזה) חתוך לרצועות 
2 כפות שמן קוקוס/ או זית
2-3 פילטים של אנשובי (לא טעות, פטנט)
2 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור 
1 גבעול למון גראס החלק הלבן חתוך (או סרט קליפת לימון) 
2 ס"מ ג'ינגר חתוך למקלונים
1 קופסא פטריות פרוסות גס
1 גזר חתוך למקלונים
1 פלפל צילי חריף
פלפל ירוק 
2 כוסות מים (ניתן להשתמש במי הבישול של העוף)
2 קופסאות מי קוקוס
6 כפות מיץ לימון
1/2 קופסא נבטים שמנים
1/2 צרור עלי כוסברה 
להגשה
פלח לימון
עגבניות שרי טריות 

*ניתן להשתמש בעלים של לימון להעשיר את הטעמים

הוראות הכנה

1. מכינים את העוף: מכניסים את החזה לסיר מלא מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה ומבשלים כ-8 דקות (צבעו משתנה ללבן). מכבים את האש מכסים ומניחים עוד 15 דקות. 
מסננים את העוף מהנוזלים, מקררים, קורעים לרצועות.

2. מכינים את המרק: מחממים שמן, מוסיפים אנשובי ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל שחור ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הג'ינג'ר, הלמון גראס, הגזר, הפטריות והפלפלים ומטגנים עוד 3-4 דקות.

3. מוסיפים את המים, מי הקוקוס ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מבשלים 3-4 דקות עד שהירקות טיפה רכים. מכבים את האש מוסיפים את העוף, הנבטים ואת עלי הכוסברה. 

4.מגישים עם פלח לימון ושתים שלוש עגבניות שרי טריות חצויות.

סמבוסק מטוגן במלית חומוס
14 מצרכים
דרגת קושי 3
85 דקות
תבשיל גולאש
15 מצרכים
דרגת קושי 3
210 דקות
תחתיות ארטישוק במילוי בשר ברוטב חמוץ-מתוק
18 מצרכים
דרגת קושי 2
45 דקות
סנדביץ' קציצות
16 מצרכים
דרגת קושי 2
65 דקות
פלפלים ממולאים
14 מצרכים
דרגת קושי 3
90 דקות
פסטרמה ביתית
12 מצרכים
דרגת קושי 3
780 דקות
פשטידת תירס
9 מצרכים
דרגת קושי 1
50 דקות
צ'ורבה רומנית
9 מצרכים
דרגת קושי 3
65 דקות
חריימה מנצח
12 מצרכים
דרגת קושי 3
45 דקות
טארט קוקוס ושזיפים
8 מצרכים
דרגת קושי 2
60 דקות
טבחה ביל כמון
12 מצרכים
דרגת קושי 3
720 דקות
לחמג'ון
15 מצרכים
דרגת קושי 2
90 דקות
פלמוד ים תיכוני
8 מצרכים
דרגת קושי 1
15 דקות
מפרום
11 מצרכים
דרגת קושי 1
120 דקות
נתח כתף בקר בעשבי תיבול
8 מצרכים
דרגת קושי 1
1800 דקות