תענוג חורפי: מרק פטריות עשיר
החורף הוא שעתן היפה של הפטריות והשווקים מלאים בהן. זה בדיוק הזמן להצטייד בכמה סוגי פטריות, מוכרים יותר וגם מוכרים פחות, ולבשל מרק עשיר וחורפי
- מחממים 3 כפות שמן זית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את כרישה ומטגנים מעל להבה בינונית 3 דקות, עד ריכוך קל.
- מוסיפים את יתרת שמן הזית, טימין וכל הפטריות, ומטגנים מעל להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שהפטריות מתרככות ומרבית הנוזלים התאדו. מוסיפים קמח ומערבבים היטב, עד הסמכה.
- מוסיפים את הסויה, מעט מלח, פלפל, את קוביות תפוחי האדמה, טימין ומים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מבשלים מעל להבה נמוכה 10-15 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או מלח לפי הטעם.
- מגישים עם לחם שיספוג את המרק העשיר.