מרק פטריות חורפי

מרק פטריות חורפי

דרגת קושי:

כמות מצרכים:10

זמן הכנה: 30 דקות

רכיבים

ל-4-6 מנות

3 כפות שמן זית
2 כרישות בגודל בינוני, שטופות היטב ופרוסות לעובי בינוני (או בבצל גדול)
50 גרם חמאה (אפשר פחות, או לשים עוד שמן זית במקום)
4 סלסילות (1 ק"ג) פטריות מסוגים שונים 
כפית עלי טימין טריים או מיובשים
2 כפיות קמח (או קורנפלור) 
2-3 כפות רוטב סויה
1 תפוח אדמה בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות (לא חובה לקלף) 
מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את הכרישה ומטגנים מעל להבה בינונית 3 דקות, עד ריכוך קל.

2. מגבירים את עוצמת הלהבה, מוסיפים את החמאה, הטימין וכל הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה אגב ערבוב כ-10 דקות, עד שהפטריות התרככו ומרבית נוזליהן התאדו. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד שהוא מסמיך את כל מה שנמצא בסיר.

3. מוסיפים את הסויה, מעט מלח, פלפל, את קוביות תפוחי האדמה, ו-6 כוסות מים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה נמוכה 10-15 דקות, עד שתפוחי האדמה התרככו. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או מלחלפי הטעם.
מגישים ביחד עם לחם שיספוג את המרק העשיר.

 שמן זית משובח מהטבע לכל ארוחה