סלט קיץ מרענן עם בטטה

סלט קיץ מרענן עם בטטה

דרגת קושי:

כמות מצרכים:12

זמן הכנה: 30 דקות

רכיבים

2-4 מנות 

לבטטות:
2-3 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות
4 כפות שמן זית
חצי כפית אורגנו מיובש
מלח ופלפל

לשאר הסלט:
½ בצל סגול קטן, פרוס דק
חופן אגוזי פקאן קלופים
חבילה (120 גרם) עלי בייבי טריים ויפים
1 חסה סלנובה, מופרדת לעלים (רשות)
חופן קטן צימוקים שחורים, חמוציות או אוכמניות מיובשות
100 גרם גבינה בולגרית (אני השתמשתי בבולגרית מעודנת 5%), חתוכה לקוביות (רשות)
2-3 כפות שמן זית
מיץ מרבע לימון (או יותר, לפי הטעם)
מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. מתחילים בהכנת הבטטות: מסדרים את קוביות הבטטה בשכבה אחידה בתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל את שמן הזית ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל. מערבבים. 

2. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-18-22 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין ומעט מזהיבות בקצוות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד עד שהבטטות מתקררות.

3. הרכבת הסלט: שמים את הבטטות האפויות עם כל שאר המצרכים לסלט, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים בעדינות. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים מיד.

טיפ: להכנה מספר שעות מראש, ניתן לשים את כל המרכיבים בקערה או קופסה (מלבד המלח והלימון) ולתבל כשמוכנים להגיש.