סמבוסק מטוגן במלית חומוס

סמבוסק מטוגן במלית חומוס

דרגת קושי:

כמות מצרכים:14

זמן הכנה: 1.42 שעות

רכיבים

חומרים ל-20 יחידות

לבצק
50 גרם חמאה מומסת (או מרגרינה לגרסת פרווה)
 50 מ"ל שמן כתית מעולה (1/4 כוס)
500 גרם קמח רגיל (1/2 3 כוסות+כף) 
1 כפית שמרים יבשים
1 ביצה 
1 כפית מלח 
1 כף סוכר 
כוס מים

מלית חומוס
5 כפות שמן
3 בצלים קצוצים
350 גרם (כוס וחצי) גרגירי חומוס שהושרו ובושלו עד לריכוך 
1 שן שום
1 כף כורכום 
1 כף כמון 
1 כף פלפל שחור גרוס
מלח
שמן עמוק לטיגון- עדיף קנולה

להגשה 
3 כפות יוגורט סמיך 
סומאק
מעט בצל ירוק קצוץ
מעט עירית קצוצה

הוראות הכנה

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק למעט המים, מפעילים את המיקסר ומוסיפים מים תוך לישה עד לקבלת בצק חלק רך וגמיש, מתפיחים להכפלת הנפח (כשעה).

מכינים את המילוי: מטגנים בצל בשמן להזהבה כ-10 דקות, עד שמזהיב. מעבירים את הבצל עם השמן למעבד מזון מוסיפים את גרגרי החומוס והתבלינים ומפעילים את המעבד בפולסים לקבלת מרקם גרגירי גס ולא דייסתי.

ממלאים ומטגנים : מחלקים את הבצק לכדורים של 35-40 גרם כל אחד, מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 10 - 12 ס"מ. שמים במרכז כף מהמלית מקפלים ל2 ולוחצים עם מזלג מסביב לשולים (אין צורך בהתפחה נוספת).

מחממים שמן עמוק ומטגנים את הסמבוסק כ4-5 דקות או עד שמזהיבים משני הצדדים, מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

מניחים בתחתית הכלי יוגורט. מפזרים סומאק. מניחים מעל סמבוסקים, מפזרים עירית ובצל ירוק ומגישים.

סמבוסק מטוגן במלית חומוס
14 מצרכים
דרגת קושי 3
85 דקות
תבשיל גולאש
15 מצרכים
דרגת קושי 3
210 דקות
תחתיות ארטישוק במילוי בשר ברוטב חמוץ-מתוק
18 מצרכים
דרגת קושי 2
45 דקות
סנדביץ' קציצות
16 מצרכים
דרגת קושי 2
65 דקות
פלפלים ממולאים
14 מצרכים
דרגת קושי 3
90 דקות
פסטרמה ביתית
12 מצרכים
דרגת קושי 3
780 דקות
פשטידת תירס
9 מצרכים
דרגת קושי 1
50 דקות
צ'ורבה רומנית
9 מצרכים
דרגת קושי 3
65 דקות
חריימה מנצח
12 מצרכים
דרגת קושי 3
45 דקות
טארט קוקוס ושזיפים
8 מצרכים
דרגת קושי 2
60 דקות
טבחה ביל כמון
12 מצרכים
דרגת קושי 3
720 דקות
לחמג'ון
15 מצרכים
דרגת קושי 2
90 דקות
פלמוד ים תיכוני
8 מצרכים
דרגת קושי 1
15 דקות
מפרום
11 מצרכים
דרגת קושי 1
120 דקות
נתח כתף בקר בעשבי תיבול
8 מצרכים
דרגת קושי 1
1800 דקות