ספינג'

ספינג'

דרגת קושי:

כמות מצרכים:7

זמן הכנה: 0 דקות

רכיבים

חומרים ל-25 ספינג'ים גדולים
קילו קמח 
50 גרם שמרים לתפיחה מהירה או 10 גרם שמרים טריים לתפיחה איטית.
אם משתמשים בשמרים יבשים - 16 גרם לתפיחה מהירה ו-3 גרם לתפיחה איטית
4-6 כפות גדושות סוכר לבן או חום
1/3 3 כוסות מים 
כפית מלח
אחד וחצי ליטר שמן, לטיגון עמוק
להגשה- חצי כוס סוכר לבן

הוראות הכנה

אופן הכנה:
1. שמים את הקמח, הסוכר השמרים בקערה גדולה מאוד (או אפילו סיר או גיגית). מערבבים היטב. 

2.מוסיפים את המים בהדרגה, עד שנוצרת עיסה נוזלית וגושית. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד את העיסה עם הידיים, בערך 3-4 דקות, עד שהיא הופכת לחלקה יותר.

3. שמים שקית ניילון גדולה מעל לקערה ונותנים לבצק לתפוח עד הכפלת הנפח – אם השתמשתם ב-50 גרם שמרים ההפחה תיקח בערך שעה בטמפרטורת החדר, אם 10 גרם ההתפחה תיקח 4 שעות בטמפרטורת החדר, או לילה שלם במקרר. 

4. מורידים את הנפח מהבצק בעזרת יד רטובה או משומנת (ככה הבצק פחות ידבק אליכם) ונותנים לו לתפוח עד הכפלה שוב (בערך 30 דקות).

5. מחממים שמן לטיגון עמוק – עדיף בסיר רחב ושטוח (כדי שתוכלו לטגן יותר מקביל) . 

6. שוב בעזרת ידיים רטובות או משומנות, צובטים כדור מהבצק (בגודל קציצה לספינג' גדול, אפשר גם כדורים קטנים לספינג'ים קטנים יותר), עושים חור במרכז הכדור ומניחים בשמן החם. כך יוצרים ספינג'ים עד שהחלק העליון של הסיר מלא – משהו כמו 4 ספינג'ים במקביל (הם מתנפחים במהלך הטיגון). 

7. מטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר הבצק. שמים את הסוכר (להגשה) בצלחת שטוחה. 

8. טובלים את הספינג'ים המוכנים בסוכר ומגישים כשהם עדיין חמים.

 שמן זית משובח מהטבע לכל ארוחה