קדירת פרגיות

קדירת פרגיות

דרגת קושי:

כמות מצרכים:10

זמן הכנה: 30 דקות

רכיבים

כמות: עבור 4 סועדים

שמן זית
500 גרם פרגיות
500 גרם עגבניות שרי
10 שיני שום שלמות קלופות ופרוסות
20 זיתי קלמטה מגולענים
ענף טימין
1 כפית סוכר 
מלח 
פלפל
פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

1. יוצקים שמן זית לסיר רחב ושטוח, מוסיפים את עגבניות השרי השלמות, פרוסות השום, הטימין, המלח והסוכר וצולים על אש בינונית- גבוהה בערך 5 דקות. 

2. מוסיפים את הזיתים ומחצית מכמות הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים 1-2 דקות נוספות ומוציאים עם הנוזלים לקערה.

3. יוצקים לאותו הסיר שוב שמן זית, מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל וצולים אותם בשמן כ-2 דקות מכל צד עד השחמה.

4. מחזירים את עגבניות השרי עם הזיתים לסיר, מערבבים, מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-10-15 דקות נוספות.

5. טועמים, מתקנים תיבול ומפזרים עוד קצת פטרוזיליה קצוצה טרייה מעל.

 שמן זית משובח מהטבע לכל ארוחה