קובה סינייה

קובה סינייה

דרגת קושי:

כמות מצרכים:13

זמן הכנה: 60 דקות

רכיבים

 

2 כוסות בורגול דק 
חצי כוס קמח
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל גרוס
150 גרם בשר טחון
כף רסק עגבניות

למילוי:
750 גרם בשר טחון
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף מנוקה וקצוץ
מלח, פלפל שחור גרוס
חצי כוס צנוברים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה.
כפית כמון

הוראות הכנה

1.שוטפים את הבורגול כ-5 דקות בתוך מסננת מתחת למים זורמים.

2.מערבבים את חומרי הבצק לתערובת אחידה ונוחה לעבודה.

3. מערבבים יחד את חומרי המילוי.

4.מורחים תבנית מלבנית בשמן זית ומרפדים אותה במחצית מכמות הבצק. עליה מניחים את המילוי. עליו מניחים את המחצית השניה של הבצק , משטחים ומהדקים. 

5.מסמנים בחלק העליון של הבצק מעוינים, בעזרת סכין חדה. זולפים מעל שמן זית ואופים כ- 30-40 דקות בחום של 180 מעלות כחצי שעה. 

6. מתינים בסבלנות, מצננים מעט ואוכלים.