קובה סלק מהירה

קובה סלק מהירה

דרגת קושי:

כמות מצרכים:15

זמן הכנה: 60 דקות

רכיבים

5-6 סועדים

למרק:
3 סלקים טריים מגורדים
1 בצל קצוץ
2 כפות סילאן
2 גבעולי סלרי קצוצים
5 שיני שום פרוסים
1 ליטר מים
מלח

לקציצות:
4 כפות סולת
1/2 ק"ג בשר עגל טחון
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
4 כפות שמן קנולה
מלח ופלפל
להגשה: 
1 לימון סחוט למיץ
אורז לבן

הוראות הכנה

1.המרק: בסיר רחב שמים יחד את כל מרכיבי המרק כולל המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.

2.הקציצות: מערבבים יחד את הסולת עם הבשר, הבצל, השום והשמן ומתבלים במלח ופלפל.

3. יוצרים כדורים מהתערובת בגודל כדורי פינג פונג (הם עוד יגדלו במהלך הבישול) ומכניסים לתוך המרק. 

4. מבשלים את הקציצות כ- 20 דקות , מוסיפים בסוף הבישול את מיץ הלימון , מתקנים תיבול ומגישים לצד אורז לבן פרסי.