קציצות בשר עם חומוס
אבי ביטון מתחבר לנוסטלגיה מהילדות ומכין לשולחן החג קציצות עסיסיות ברוטב עשיר. להגברת הטעמים מומלץ לבשל על הפלטה כל הלילה ולהגיש בחצי כיכר לחם מרוקנת
- מחממים את השמן, מטגנים את השום.
- מוסיפים את העגבניות והגמבות ומטגנים כמה דקות.
- מוסיפים את החומוס והתבלינים והכוסברה. כמסים במים מעל לגובה התבשיל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
- מערבבים את כל החומרים ועושים קציצות קטנות מטגנים משני הצדדים עד שיזהיבו.
- מוסיפים את הקציצות ומבשלים ל אש נמוכה מאוד שעה נוספת עד שהחומוס מתרכך. אם צריך מוסיפים מים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם.
- אם רוצים אפשר לרוקן חצי כיכר לחם ולהגיש בתוכה