רוסטביף ביתי מושלם

רוסטביף ביתי מושלם

דרגת קושי:

כמות מצרכים:13

זמן הכנה: 60 דקות

רכיבים

4-6 מנות

1 ק"ג נתח סינטה 
4 כפות שמן זית 
ענף רוזמרין 
ענף תימין 
3 שיני שום כתוש 
3 כפות חרדל דיז'ון 
מלח ופלפל

לצ'ימיצ'ורי:
ראש שום קלוף וכתוש
1 כוס שמן זית 
1 כוס חומץ בן יין 
צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה 
1 עגבניה סחוטה 
1 פלפל חריף קצוץ 
מלח 
1 כפית אורגנו יבש או 2 ענפי אורגנו טרי
1 כפית פפריקה

הוראות הכנה

1. כשעה לפני ההכנה מוצאים את נתח הבשר מהמקרר שיגיע לטמפ' החדר.

2. מערבבים יחד בקערית או צנצנת חרדל, שום, פלפל שחור גרוס, שמן זית וטימין. מצפים בתערובת התבלינים את נתח הבשר. 

3. מעבירים את הבשר לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות (חשוב להקפיד שהתנור יהיה מחומם מראש ושהנתח יהיה 1 ק"ג בדיוק).

4. לצ'ימיצ'ורי: מערבבים את כל החומרים בקערה.

5. מוציאים מהתנור, נותנים לבשר לנוח מספר דקות ורק אז פורסים לפרוסות דקות ומגישים.