ריזוטו סלקים

ריזוטו סלקים

דרגת קושי:

כמות מצרכים:10

זמן הכנה: 60 דקות

רכיבים

עבור 3-4 סועדים

2 סלקים בינוניים (כ-300 גרם) מבושלים וטחונים
4 כוסות ציר ירקות
1 בצל קצוץ
3 כפות שמן זית
1 כוס אורז לריזוטו 
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח, פלפל
3 כפות (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
עלי אורגנו טריים, להגשה

הוראות הכנה

1.מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית, וכשמתחיל להזהיב מוסיפים את השום והריזוטו. מערבבים עד שכל הגרגרים מצופים שמן.

2. מוסיפים בערך 1/3 מכמות ציר הירקות, עד כיסוי האורז ומבשלים ללא מכסה ותוך ערבוב מידי פעם עד להיספגות הנוזלים.

3. מוסיפים שוב את ציר הירקות בהדרגה – כל פעם רק עד כיסוי האורז, ובוחשים עד שנספגים הנוזלים והאורז כבר כמעט רך.

4.מוסיפים את הסלקים הטחונים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

5. מוסיפים את השמנת ונותנים לה להיספג באורז. האורז צריך להיות רך אבל לא מידי- אל דנטה.

6. מסירים מהאש, מוסיפים את הפרמז'ן, מערבבים מפזרים מעט עלי אורגנו טריים ומגישים מיד.