כריך ירקות צלויים עם אריסה ביתית ואיולי
כריך לא חייב להיות פשרה מהירה כשרעבים - הוא יכול להיות גם מנה מושקעת ומעוררת תיאבון, כמו שמוכיח המתכון הזה. על הדרך תלמדו להכין אריסה ביתית ואיולי יוגורט
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- צולים את הירקות: פורסים את הירקות לעובי של כ-4 מ"מ ואת הכרובית מפרקים לפרחים קטנים. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומערבבים בידיים כך שהירקות ייעטפו בתיבול. מסדרים בשכבה אחת על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, מוסיפים ענפי מרווה וצולים בתנור כ-10 דקות, לריכוך והזהבה.
- בינתיים מכינים איולי: טוחנים בבלנדר במהירות נמוכה-בינונית חלמונים, שום, מלח, לימון וחומץ. מזלפים שמן זית תוך כדי טחינה בקצב איטי, עד לקבלת מרקם של מיונז. מעבירים לקערה ומערבבים בעדינות פנימה את היוגורט. שומרים במקרר.
- מכינים אריסה: מסננים את הפלפלים וטוחנים עם השום במטחנת בשר או במעבד מזון. מערבבים עם שאר חומרי האריסה, מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
- מכינים סלט: מעבירים את עשבי התיבול לקערה וממש לפני הרכבת הכריך מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח ומערבבים.
- מרכיבים את הכריך: מורחים איולי ואריסה על פרוסות הלחם. מניחים מעל כמות נדיבה של ירקות צלויים ועליהם סלט עלים. סוגרים את הכריך, עוטפים ומגישים.