אמפנדס במילוי בשר
מתכון לכיסוני בצק בסגנון ארגנטינאי, במילוי בשר, בצל, זיתים וביצים עם תערובת תבלינים ייחודית
- מכינים את הבצק: ממיסים על מחבת או בסיר קטן את שומן הבקר. בינתיים מערבבים בקערה מים ומלח, מוסיפים את השומן המומס וקמח ולשים לקבלת בצק אחיד ורך. מכסים בניילון נצמד ומשהים כ-30 דקות בטמפרטורת החדר.
- בינתיים מכינים את המילוי: מחממים מעט שמן במחבת ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את הבשר, מטגנים ומפוררים במזלג.
- מערבבים את התבלינים בקערית ומתבלים את הבשר לפי הטעם. מוסיפים זיתים, מערבבים ומסירים מהאש. מניחים להתקרר מעט.
- מוסיפים לבשר את הביצים הקשות ומערבבים.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
- ממלאים את הבצק: על כל עיגול בצק מניחים כף מהמילוי, מרטיבים בעזרת האצבע את השוליים של חצי מהעיגול וסוגרים לצורת חצי סהר. ניתן יצור קיפולים יפים בעזרת האצבעות או להדק וליצור חריצים בעזרת מזלג.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את האמפנדס עד שהם שחומים ופריכים.
*אם לא אוכלים מיד, ניתן להקפיא את האמפנדס אחרי הטיגון ולחמם בתנור או בטוסטר.