דג שלם בתנור עם ירקות שורש
במקום להסתבך בבישולים של ארוחה כבדה אנחנו מציעים לכם לקחת דגים, למלא את הבטן שלהם בכל טוב, לשדך ליין לבן ולשלוח לתנור. התוצאה עדינה ומפנקת
- מחממים את שמן הזית במחבת חסינת חום שמתאימה גם לתנור. בינתיים ממלאים את בטן הדג בפלחי הלימון ובטימין. מוסיפים למחבת מלח ופלפל. חורצים את הדג משני הצדדים ומעבירים אותו למחבת.
- מוסיפים לה קולורבי, גזרים, סלקים, וברוקולי. אחרי 2-3 דקות מרימים אותו בזהירות מהזנב ובודקים שהשחים. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוסיפים עלי מנגולד שיכסו את המנה ומעל מוזגים יין לבן. מכניסים לתנור ל-10 דקות או עד שהדג מוכן.
- מעבירים לצלחת הגשה ומוזגים את כל הנוזלים מהתבנית על הדגים.