פאני פורי: כיסונים מטוגנים בסגנון הודי

מנה מפוארת ועשירת טעמים הישר מהמטבח ההודי, ששווה כל רגע של השקעה. כיף להגיש את הרכיבים בנפרד ולתת לכל אורח להרכיב לעצמו מנה
קשה מאוד
18 מצרכים
1:0
  1. מכינים את המילוי: שוטפים את המש ומסננים. יוצקים מעט שמן לסיר, מוסיפים את גרגירי החרדל ומטגנים עד שהם  מתחילים להתפצפץ, מוסיפים מיד עלי קארי (זהירות, לא לשרוף), מש, כורכום ומלח ומערבבים.
  2. יוצקים כ-1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, עד ריכוך. מערבבים מדי פעם ואם תריך מוסיפים מעט מים.
  3. בינתיים מכינים את הפורי (בצק): מערבבים סולת ומלח ומתחילים להוסיף מים בהדרגה, רק עד שהמים נספגים. לשים עד לקבלת בצק מעט קשה אבל גמיש. עוטפים בניילון נצמד ומניחים 15 דקות בטמפרטורת החדר.
  4. קורצים חתיכה מהבצק, מרדדים לעלה דק וקורצים לעיגולים קטנים.
  5. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את עיגולי הבצק. הופכים בכף מחוררת כדי שיזהיבו משני הצדדים ומוציאים אחרי שהם צפים ומתנפחים. מעבירים למסננת. אל תיבהלו אם הראשונים לא מצליחים – זה עניין של תרגול.
  6. מכינים את הפאני (רוטב): מעבירים לסיר קטן ממרח תמרים ותמרהינדי ומבשלים מעל להבה בינונית, עד שהם נמסים ומתאחדים. מסירים מיד מהאש כדי שלא יישרף.
  7. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר חומרי הרוטב מלבד המים הקרים, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מים קרים, טועמים ומתקנים תיבול. הרוטב צריך להיות דליל.
  8. מרכיבים את המנה: מגישים קערה של פורי המטוגנים, לצד המילוי והרוטב. כל אורח לוחץ בעזרת הבוהן במרכז הפורי, ממלא ויוצק רוטב מעל. לחילופין, אפשר למלא את הפורי מראש, לקשר במקלוני חומוס דקיקים ולהגיש לצד הרוטב.
אהבתם? שתפו
פאני פורי: כיסונים מטוגנים בסגנון הודי

לפורי (הבצק)

למילוי

  • 1 כוס שעועית מש, שהושרתה במים במשך יומיים
  • מעט שמן
  • 1 כף גרגירי חרדל שחור
  • עלי קארי (לא חובה)
  • 1 כפית כורכום
  • מלח
  • 1/2 כוס מים

לפאני (הרוטב)

  • 1 כף מחית תמרים
  • 2 כפות תרכיז תמרהינדי
  • 1-2 תפו"א מבושל ומרוסק ביד
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה גס
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • 1 כף תערובת תבלינים לפאני פורי (ניתן לקנות בחנויות של הודים)
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית סוכר
  • מלח
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כוס מים רותחים
  • 4-5 כוסות מים קרים

להגשה

  • דבאייל (מקלוני חומוס דקיקים), להשיג בחנויות הודיות וחנויות תבלינים

מתכונים נוספים שאולי תאהבו