מרק עגבניות
לקראת הסופה שתגיע בסוף השבוע מכין אבי ביטון מרק עגבניות מהביל וקל מאוד להכנה, מחומרים שיש לכל אחד בבית
- בסיר עמוק מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל. מוסיפים סוכר ומלח ומטגנים עד להשחמה.
- מוסיפים את העגבניות ומטגנים קלות. מוסיפים מלח ושום. מנמיכים את הלהבה ומבשלים. לאחר שהעגבניות הגירו את רוב הנוזלים מוסיפים מים וממשיכים לבשל כחצי שעה.
- טוחנים היטב את המרק בבלנדר מוט.
- מעל הקצפת בוזקים מעט זעתר.
- בכל קערת מרק מניחים מרק עגבניות ומעל מקשטים בשמנת זעתר ובמעט שמן זית.