עוגת תפוזים בחושה עם קרם שמנת וקינמון

מתכון של אבי ביטון לאחת העוגות האהובות על כל המשפחה - עוגת מיץ תפוזים בחושה וקלה להכנה עם תלוליות של קרם שמנת וקינמון
קל
13 מצרכים
0:55
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך 5-6 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
  3. ממשיכים להקציף ויוצקים את השמן בזרם איטי לקערה, עד שהוא נטמע בתערובת.
  4. מוסיפים מיץ תפוזים ואבקת אפייה ובוחשים. מוסיפים וניל, קליפת תפוז וקמח בהדרגה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (היזהרו מבחישת יתר).
  5. משמנים 2 תבניות אילגליש קייק בתרסיס קנולה ומחלקים ביניהן את התערובת. אופים בתנור החם כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. בינתיים מכינים סירופ תפוזים: יוצקים מיץ תפוזים לסיר קטן, מוסיפים סוכר ורצועות של קליפת תפוז ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש.
  7. מכינים את הקרם: מערבבים בקערה את כל החומרים בעזרת מטרפה.
  8. כשהעוגה יוצאת מהתנור מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר, יוצקים מעל סירופ תפוז ומגישים עם הקרם.
אהבתם? שתפו
עוגת תפוזים בחושה עם קרם שמנת וקינמון

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק

  • 3 ביצים גדולות בטמפ' החדר
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 3/4 כוס שמן קנולה "עץ הזית"
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מחצי תפוז
  • 2 כוסות קמח

לסירופ תפוזים

  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס סוכר
  • רצועות דקות של קליפה מתפוז אחד

לקרם

להגשה

  • אבקת סוכר

מתכונים נוספים שאולי תאהבו