סדרת השמנים המועשרים

דף הבית / מוצרים / סדרת השמנים המועשרים

שמן קנולה ושמן חמניות פלוס – סדרת השמנים המועשרים של עץ הזית

שמן קנולה וחמניות – כל מה שצריך לדעת

שמן קנולה וחמניות הינם השמנים הפופולריים ביותר בשימוש במטבח הישראלי, במיוחד בשל יתרונותיהם הבריאותיים הרבים והאפשרויות הגולמיות הרבות שהם מציעים. שם שמן הקנולה מגיע ממקורו בצמח הקנולה שנמצא בעיקר בצפון אמריקה ובאזורים אחרים בעולם. זהו שמן בעל יתרונות תזונתיים רבים, וניתן להשתמש בו בדרכים רבות במטבח. שמן קנולה הוא שמן צמחי המופק מזרעי צמח הקנולה, שהוא תת-סוג של צמחי כרוב וברוקולי. ההפקה שלו נעשית על ידי סחיטת הזרעים בטמפרטורות גבוהות, ולאחר מכן תהליך של טיהור כדי להפיק שמן בהיר ונטול טעמים חזקים. היתרון המרכזי של שמן קנולה הוא שמירה על חומציות נמוכה וטעם ניטרלי, מה שמאפשר להשתמש בו במגוון רחב של מנות מבלי להשפיע על טעמן הסופי. אחת הסיבות העיקריות לכך ששמן קנולה נחשב לבריא יותר משמנים אחרים היא תכולת השומנים הבלתי רוויים שבו. שמנים אלה תורמים לבריאות הלב וכלי הדם על ידי הפחתת רמות הכולסטרול הרע (LDL) והעלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL). יתר על כן, חומצות השומן האומגה-3 שבשמן קנולה תורמות לבריאות המוח והלב ומפחיתות את הסיכון למחלות לב וכלי דם. בנוסף לכך, שמן קנולה הוא שמן דל בקלוריות, ולכן הוא אידיאלי עבור אנשים שמעוניינים לשמור על משקל גוף בריא. תכולת הוויטמינים שבשמן תורמת גם לתמיכה במערכת החיסונית ובבריאות העור. תהליך ההפקה המתקדם של השמן מבטיח שמירה על מרבית התכונות התזונתיות שבו.

שמן חמניות הוא שמן צמחי שמופק מגרגרי החמניות. תהליך ההפקה כולל קציר של זרעי החמנייה, אשר לאחר מכן נטחנים ומעובדים בכדי להפיק את השמן. ניתן להפיק את השמן בשיטות שונות, כולל סחיטה קרה וסחיטה חמה. שמן החמניות שנוצר הוא נוזל בהיר, בעל טעם עדין ונייטרלי, ולכן הוא מתאים לשימוש במגוון רחב של מאכלים. לשמן חמניות יתרונות תזונתיים רבים. הוא עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות, במיוחד חומצה לינולאית, שהיא חומצת שומן אומגה-6. הוא גם מכיל ויטמינים חשובים כמו ויטמין E שמסייע בהגנה על התאים מנזקי חמצון ומשפר את בריאות העור. בזכות תכונותיו, שמן חמניות גם מסייע בהפחתת רמות כולסטרול רע בגוף.

גם שמן קנולה וגם שמן חמניות מאוד ניטרליים וגמישים וניתן לשלב אותם במגוון רחב של מתכונים. הם מתאימים לבישול, טיגון ואפייה, כרוטב לסלטים או כחלק ממרינדות. יתרון נוסף של שמן קנולה וחמניות הוא יכולת הטיגון היעילה שלהם – נקודת הבעירה של השמן גבוהה יחסית, ולכן הם אידיאליים לטיגון בשמן חם. בנוסף, שמן קנולה וחמניות מתאימים לשימוש במתכונים שבהם יש צורך בטעמים ניטרליים. למשל, בעוגות או בעוגיות, שמן קנולה / חמניות לא יפגע בטעמים האחרים של המתכון. כמו כן, ניתן להשתמש בהם להכנת מאכלים קלילים כמו סלטים או תבשילים שמחייבים שמן נוזלי שמתערבב היטב עם החומרים האחרים.

והנה דוגמאות לשימושים:

  • טיגון חיצ עמוק או עמוק – למשל חצילים, קישואים, תפו"א. טיגון סופגניות.
  • טיגון קציצות או המבורגרים – טיגון קציצות בשר או צמחוניות כמו קציצות תפו"א או קציצות טופו.
  • טיגון שניצלים–  טיגון שניצל בסגנון הבית יכול להתבצע בקלות עם שמן קנולה, והוא יעניק לשניצל פריכות זהובה מבלי לשנות את הטעם.
  • בישול רוטב לפסטה–  שמן קנולה יכול לשמש בתור חומר שומן להכנת רוטבים לפסטה או ניוקי. הוא יתמזג היטב עם הרוטב וייתן לו מרקם חלק.
  • בישול מרקים – שמן קנולה משמש לעיתים כבסיס בשלב הטיגון של הירקות בתחילת הכנת מרקים כמו מרק ירקות, מרק עוף או מרק פטריות.
  • תבשילים – אפשר להוסיף שמן קנולה לתבשילים כמו תבשיל בשר או ירקות, להקפיץ אותו יחד עם בצל, שום, ותבלינים כדי ליצור בסיס עשיר לפני הוספת הנוזלים.
  • אפיית עוגות ועוגיות–  שמן קנולה נכנס בעוגות רכות כמו עוגת תפוזים, עוגת שוקולד או עוגיות שיבולת שועל. הוא מסייע בשמירה על המרקם הלח של המאפים.
  • אפיית מאפים מלוחים–  אפשר להיעזר בשמן קנולה להכנת בצקים כמו פיתות, פוקאצ'ה או לחם.