סדרת טונה בשמן זית
במבחני טעימה שנערכו, נמצא כי טונה בשמן זית של עץ הזית טעימה ומנצחת במבחני העדפה. בטונה עץ הזית 50% פחות נתרן מאשר המתחרה המוביל בסגמנט טונה בשמן זית.
שימורי טונה בשמן זית
תהליך הכנת שימורי טונה הוא פשוט יחסית ומשתנה בהתאם לסוג השימור. שימורי טונה מסחריים, במיוחד כאלה בשמן זית, עוברות תהליך של בישול מהיר, ניקוי ואריזת הטונה במיכלים מבודדים. החלק העיקרי בתהליך הוא בישול הטונה במים רותחים או באדים כדי לשמור על הטעמים ועל ערכיה התזונתיים. לאחר מכן, הטונה נארזת בשימור עם שמן זית על מנת לשמור על טריותה לאורך זמן. שמן הזית משמש לא רק כחומר משמר, אלא גם מעשיר את הטעם ומספק יתרונות בריאותיים נוספים.
טונה היא אחת הדגים הבריאים ביותר בעולם, ויש לכך סיבות רבות. בראש ובראשונה, היא מכילה כמות גדולה של חלבונים באיכות גבוהה שחיוניים לבניית שרירים ותפקוד גוף תקין. כמו כן, טונה מכילה חומצות שומן אומגה 3, שנמצאות בעיקר בדגים ים, אשר מועילות לבריאות הלב וכלי הדם, משפרות את תפקוד המוח, ועשויות להפחית את הסיכון למחלות לב. טונה בשימורים, במיוחד כזו בשמן זית, נשארת עשירה בחומצות שומן אלו ומספקת יתרונות בריאותיים משמעותיים. בנוסף לכך, טונה מכילה גם ויטמינים ומינרלים חשובים כמו B12 , ברזל, מגנזיום ויאוד, שמסייעים לתפקוד תקין של המערכת החיסונית, אנרגיה גבוהה יותר, ושיפור תהליכי חילוף חומרים.
שימורי טונה הם מקור מצוין לחלבון, עם כמות של כ-25 גרם חלבון ל-100 גרם של טונה במי מלח. טונה משימורים במי מלח מכילה כ-100 קלוריות לכל 100 גרם, בעוד שימורי טונה בשמן מכילים יותר קלוריות – כ-200 קלוריות לכל 100 גרם, בעקבות תכולת השמן. טונה עשויה גם להיות מקור חשוב למינרלים כמו סידן, ברזל ויוד, ויש לה ערך תזונתי גבוה במיוחד עבור מי שמחפש מקורות חלבון דלים בשומן. כיוון שהיא מכילה גם חומצות שומן אומגה-3, טונה תורמת לבריאות הלב.
שימורי טונה בשמן זית הם פתרון נוח, מהיר וזמין לכל מי שרוצה להוסיף מקור חלבון בריא לתפריט היומי. היתרון הגדול של השימורים הוא שהם נשארים טריים במשך זמן רב, ולכן הם אידיאליים לאחסון ושימוש במטבח לאורך זמן. השימורים מאפשרים לשלב את הטונה במגוון רחב של מנות מבלי הצורך לדאוג לאחסון הדג הטרי או לבישול ממושך. בנוסף, שמן הזית שבו נשמרת הטונה מוסיף ערכים תזונתיים נוספים. שמן זית נחשב לשמן הבריא ביותר, במיוחד בגלל החומצות השומן החד-בלתי רוויות, התורמות לשמירה על בריאות הלב, שמירה על משקל תקין, והפחתת דלקות בגוף.
שימורי טונה בשמן זית הם מרכיב נוח מאוד במטבח. הנה כמה רעיונות למאכלים בהם אפשר לשלב טונה משימורים.
סלט טונה קלאסי: סלט טונה הוא אחד המאכלים הפשוטים והפופולריים ביותר. כל מה שצריך זה לטגן או להרתיח תפוחי אדמה, לחתוך ירקות טריים (כמו עגבניות, מלפפונים, חסה או בצל) ולשלב אותם עם טונה משימורים. ניתן להוסיף ביצה קשה, זיתים שחורים ומעט מיונז או שמן זית להשלמת הטעמים.
כריך טונה: כריך טונה הוא פתרון מצוין לארוחה קלה ומהירה. שמים טונה משימורים על לחם (לבן, חום או לחם דגנים) יחד עם ירקות טריים, מיונז או גבינת שמנת. אפשר לשדרג את הכריך עם תוספות כמו סלט קולסלו או מלפפונים חמוצים.
פשטידת טונה: פשטידת טונה היא מנה קלה וטעימה שמתאימה לארוחת ערב או לארוחת צהריים. מערבבים טונה עם ביצים, קמח, ירקות קצוצים (כמו גזר, בצל, קישוא) ותיבול, ואז אופים עד שהפשטידה פריכה וזהובה.
פסטה עם טונה: פסטה עם טונה היא מנה מהירה וטעימה. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן, ואז מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הטונה יחד עם שום קצוץ, פטרוזיליה, עגבניות מיובשות ותיבול. אחרי שהתערובת מוכנה, מערבבים את הפסטה עם התערובת ונהנים ממנה עשירה בטעמים.
טורטיות עם טונה: מעולות כארוחת צהריים או ערב. פשוט ממלאים טורטיות בטונה, ירקות טריים ורטבים שונים, כמו חומוס או טחינה. ניתן להוסיף גם פרוסות של אבוקדו לקבלת טעמים עשירים יותר.
טונה בתבשילים: שימורי טונה בשמן זית יכולים להשתלב גם בתבשילים כמו קארי ירקות, תבשילים עם אורז, קינואה או אפילו כוסמת. הטונה תשדרג את המנה עם חלבון נוסף וטעים. כל מה שצריך זה להוסיף את הטונה לקראת סוף הבישול, כך שהיא לא תתייבש.