עוגיות שוקולד צ'יפס על בסיס שמן זית
מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין
בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
7 מצרכים
0:25
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- טורפים בקערה את שמן הזית, הסוכר והביצה. מוסיפים את הקמח, הסודה והמלח ומערבבים לבצק במרקם נעים ונוח לעבודה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים שוב.
- מכדררים מהבצק כדורים בגודל אגוז, מסדרים במרווחים בתבנית ואופים 15 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב אך עדיין רכות. מצננים ומגישים (העוגיות מתייצבות אחרי הקירור).
מרכיבים ל-25 עוגיות:
- 2/3 כוס שמן זית
- 2/3 כוס סוכר חום כהה
- 1 ביצה קטנה
- 280 גרם (2 כוסות) קמח
- 1 כפית שטוחה סודה לשתיה
- ½ כפית מלח
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס מריר
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בקלאווה שמן זית עם אגוזים
קל
10 מצרכים
סופגניות הודיות גולאב ג'מון
קל
9 מצרכים
0:30
עוגיות שוקולד צ'יפס על בסיס שמן זית
קל
7 מצרכים
0:25