עוגת תפוזים בחושה עם קרם שמנת וקינמון
מתכון של אבי ביטון לאחת העוגות האהובות על כל המשפחה - עוגת מיץ תפוזים בחושה וקלה להכנה עם תלוליות של קרם שמנת וקינמון
קל
13 מצרכים
0:55
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך 5-6 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
- ממשיכים להקציף ויוצקים את השמן בזרם איטי לקערה, עד שהוא נטמע בתערובת.
- מוסיפים מיץ תפוזים ואבקת אפייה ובוחשים. מוסיפים וניל, קליפת תפוז וקמח בהדרגה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (היזהרו מבחישת יתר).
- משמנים 2 תבניות אילגליש קייק בתרסיס קנולה ומחלקים ביניהן את התערובת. אופים בתנור החם כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- בינתיים מכינים סירופ תפוזים: יוצקים מיץ תפוזים לסיר קטן, מוסיפים סוכר ורצועות של קליפת תפוז ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב ומסירים מהאש.
- מכינים את הקרם: מערבבים בקערה את כל החומרים בעזרת מטרפה.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר, יוצקים מעל סירופ תפוז ומגישים עם הקרם.
חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק
- 3 ביצים גדולות בטמפ' החדר
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 3/4 כוס שמן קנולה "עץ הזית"
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מחצי תפוז
- 2 כוסות קמח
לסירופ תפוזים
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1/4 כוס סוכר
- רצועות דקות של קליפה מתפוז אחד
לקרם
- 200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה 27 אחוז
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית שטוחה קינמון
- תרסיס שמן קנולה עץ הזית
להגשה
- אבקת סוכר
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קל
8 מצרכים
1:00
קל
10 מצרכים
קל
9 מצרכים
0:30