בקלאווה שמן זית עם אגוזים

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
10 מצרכים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את שני סוגי האגוזים, הסוכר והקינמון.
  3. חוצים את עלי הפילו כך שיתאימו לגודל התבנית שלכם.
  4. מברישים 10 עלים בשמן זית ומניחים בתבנית משומנת. מפזרים חצי מכמות מלית האגוזים. מניחים 6 עלים נוספים שהוברשו בשמן זית ואת יתרת האגוזים, ומסיימים ב-10 עלים נוספים. חותכים למעויינים, מניחים מעל עלה שלם, מברישים בשמן זית ואופים כ-25 דקות להזהבה יפה.
  5. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את הסוכר, סוכר הווניל, המים ומיץ וקליפת התפוז. מבשלים 3-4 דקות נוספות להסמכה ויוצקים מעל הבקלאווה המוכנה.

אהבתם? שתפו

בקלאווה שמן זית עם אגוזים

מרכיבים לתבנית 20*30 ס״מ:

  • 1 חבילת עלי פילו טריים או מופשרים
  • 1 כוס שמן זית עדין

למלית:

  • 250 גרם אגוזי מלך
  • 250 גרם אגוזי פקאן
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1 כפית קינמון

לסירופ:

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 240 מ״ל (1 כוס) מים
  • מיץ ומקליפת תפוז

מתכונים נוספים שאולי תאהבו