בקלאווה שמן זית עם אגוזים
מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין
בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
10 מצרכים
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה את שני סוגי האגוזים, הסוכר והקינמון.
- חוצים את עלי הפילו כך שיתאימו לגודל התבנית שלכם.
- מברישים 10 עלים בשמן זית ומניחים בתבנית משומנת. מפזרים חצי מכמות מלית האגוזים. מניחים 6 עלים נוספים שהוברשו בשמן זית ואת יתרת האגוזים, ומסיימים ב-10 עלים נוספים. חותכים למעויינים, מניחים מעל עלה שלם, מברישים בשמן זית ואופים כ-25 דקות להזהבה יפה.
- מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את הסוכר, סוכר הווניל, המים ומיץ וקליפת התפוז. מבשלים 3-4 דקות נוספות להסמכה ויוצקים מעל הבקלאווה המוכנה.
מרכיבים לתבנית 20*30 ס״מ:
- 1 חבילת עלי פילו טריים או מופשרים
- 1 כוס שמן זית עדין
למלית:
- 250 גרם אגוזי מלך
- 250 גרם אגוזי פקאן
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 1 כפית קינמון
לסירופ:
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 240 מ״ל (1 כוס) מים
- מיץ ומקליפת תפוז
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
בקלאווה שמן זית עם אגוזים
קל
10 מצרכים
טארט קוקוס ושזיפים
קל
8 מצרכים
1:0
קעריות שוקולד עם פירות העונה
קל מאוד
6 מצרכים
0:15