עוגת דבש עם תפוח

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
8 מצרכים
1:0

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית או תבניות בנייר אפייה.
  2. מניחים את הביצים והסוכר בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במהירות בינונית 3-4 דקות לכדי תערובת עבה. מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול את השמן, הדבש, הקמח, התה והקינמון, וממשיכים לעבד עד לקבלת בלילה אחידה. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים חמים.
  3. מעבירים את הבלילה לתבנית או לתבניות, מקשטים את פני העוגה בפרוסות התפוח ואופים 45-50 דקות עד שהעוגה משחימה, קפיצית למגע, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  4. מצננים את העוגה, חותכים ומגישים.

אהבתם? שתפו

עוגת דבש עם תפוח

מרכיבים לתבנית 26 ס״מ או 2 תבניות אינגליש קייק:

  • 6 ביצים M
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 200 גרם (1 כוס) שמן קנולה
  • 260 גרם (3/4 כוס) דבש
  • 240 מ״ל (1 כוס) תה (למשל קינמון, ארל גריי או רגיל)
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח תופח
  • 1 כפית קינמון

לקישוט:

  • 1 תפוח גדול חצוי ופרוס דק-דק

מתכונים נוספים שאולי תאהבו