עוגת דבש עם תפוח
מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין
בשיתוף וואלה! אוכל.
קל
8 מצרכים
1:0
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית או תבניות בנייר אפייה.
- מניחים את הביצים והסוכר בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במהירות בינונית 3-4 דקות לכדי תערובת עבה. מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול את השמן, הדבש, הקמח, התה והקינמון, וממשיכים לעבד עד לקבלת בלילה אחידה. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים חמים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית או לתבניות, מקשטים את פני העוגה בפרוסות התפוח ואופים 45-50 דקות עד שהעוגה משחימה, קפיצית למגע, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם פירורים לחים.
- מצננים את העוגה, חותכים ומגישים.
מרכיבים לתבנית 26 ס״מ או 2 תבניות אינגליש קייק:
- 6 ביצים M
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 200 גרם (1 כוס) שמן קנולה
- 260 גרם (3/4 כוס) דבש
- 240 מ״ל (1 כוס) תה (למשל קינמון, ארל גריי או רגיל)
- 420 גרם (3 כוסות) קמח תופח
- 1 כפית קינמון
לקישוט:
- 1 תפוח גדול חצוי ופרוס דק-דק
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
עוגת דבש עם תפוח
קל
8 מצרכים
1:0
בקלאווה שמן זית עם אגוזים
קל
10 מצרכים
סופגניות הודיות גולאב ג'מון
קל
9 מצרכים
0:30