אבי ביטון מפרגן: מתכון למעורב ירושלמי
אבי ביטון למד טריק מהבעלים של מזללת השומר 1 בתל אביב ומגלה גם לנו את הסוד להכנת מעורב ירושלמי מושלם בבית
בינוני
17 מצרכים
0:30
הוראות הכנה
- יוצקים מעט שמן למחבת רחבה ומטגנים את הבצל להזהבה מלאה. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן מעט. מוציאים ושומרים בצד.
- מחממים שמן זית באותה מחבת ומטגנים את הבשרים לפי הסדר: חזה עוף, לבבות, כבדים וטחול.
- מתבלים בכמון, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל שחור. מזלפים עוד מעט שמן זית.
- מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים ואת העמבה. מוסיפים בצל ירוק, מערבבים ומסירים מהכיריים.
- מרכיבים את המנה: מניחים את הטחינה בצלחת, מעל את המעורב הירושלמי, מפזרים קוביות עגבניה ומזלפים מעט שמן זית. מגישים לצד פיתות טריות.
חומרים ל-2 מנות
- 2 בצלים קצוצים
- 5 שיני שום קצוצות
- 6 כפות שמן זית "עץ הזית"
- 300 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 150 גרם לבבות עוף, חצויים לשניים
- 200 גרם כבדי עוף מוכשרים, חתוכים לרבעים
- 150 גרם טחולי עוף נקיים
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כורכום
- קורט מלח
- 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
- 1 כף עמבה
- 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
להגשה:
- 3-4 כפות טחינה (אפשר יותר)
- 1 עגבניה מקולפת וקצוצה
- פיתות
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
שניצלוני עוף בטמפורה פיקנטית
קל
11 מצרכים
0:20
שניצלוני עוף בציפוי תפוצ'יפס
קל
9 מצרכים
0:20
שניצל עוף בציפוי ביסלי
קל
9 מצרכים
0:20