אבי ביטון מפרגן: מתכון למעורב ירושלמי

אבי ביטון למד טריק מהבעלים של מזללת השומר 1 בתל אביב ומגלה גם לנו את הסוד להכנת מעורב ירושלמי מושלם בבית
בינוני
17 מצרכים
0:30

הוראות הכנה

  1. יוצקים מעט שמן למחבת רחבה ומטגנים את הבצל להזהבה מלאה. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן מעט. מוציאים ושומרים בצד.
  2. מחממים שמן זית באותה מחבת ומטגנים את הבשרים לפי הסדר: חזה עוף, לבבות, כבדים וטחול.
  3. מתבלים בכמון, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל שחור. מזלפים עוד מעט שמן זית.
  4. מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים ואת העמבה. מוסיפים בצל ירוק, מערבבים ומסירים מהכיריים.
  5. מרכיבים את המנה: מניחים את הטחינה בצלחת, מעל את המעורב הירושלמי, מפזרים קוביות עגבניה ומזלפים מעט שמן זית. מגישים לצד פיתות טריות.

אהבתם? שתפו

אבי ביטון מפרגן: מתכון למעורב ירושלמי

חומרים ל-2 מנות

  • 2 בצלים קצוצים
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 6 כפות שמן זית "עץ הזית"
  • 300 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 150 גרם לבבות עוף, חצויים לשניים
  • 200 גרם כבדי עוף מוכשרים, חתוכים לרבעים
  • 150 גרם טחולי עוף נקיים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • קורט מלח
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
  • 1 כף עמבה
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

להגשה:

  • 3-4 כפות טחינה (אפשר יותר)
  • 1 עגבניה מקולפת וקצוצה
  • פיתות

מתכונים נוספים שאולי תאהבו