שניצלונים מתכון פשוט להכנה עם רוטב חמוץ מתוק
במקום להכין שוב שניצל קלאסי, חותכים חזה עוף לרצועות, מטגנים ועוטפים ברוטב חמוץ-מתוק ממכר שכולם אוהבים. זהירות, השניצלונים ייחטפו ישר מהמחבת!
קל
16 מצרכים
0:45
הוראות הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית קורנפלור עם 2 כפות מים.
- מעבירים את שאר מרכיבי הרוטב לסיר קטן, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות.
- מערבבים שוב את תערובת הקורנפלור והמים, יוצקים אותה לסיר תוך בחישה מתמדת וממשיכים לבשל דקה נוספת, עד שהרוטב מסמיך. שומרים בצד.
- מכינים את העוף: חותכים את חזה העוף לרצועות או לקוביות בגודל 2-3 ס"מ. מעבירים לקערה, מוסיפים קמח ומערבבים עד שהרצועות מצופות מכל הכיוונים.
- מכינים את הבלילה: מערבבים קורנפלור, ביצה, מים, סודה לשתייה ומלח בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד מעט מים קרים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את רצועות העוף בבלילה ומטגנים כ-3 דקות, עד הבלילה מזהיבה והעוף מבושל לחלוטין. מעבירים לנייר סופג.
- לסיום המנה: מחממים במחבת מעט שמן זית, פלפל חריף והחלק הלבן של בצל ירוק ומטגנים כדקה.
- מוסיפים למחבת את רצועות העוף, חצי מכמות הרוטב ואת החלק הירוק של הבצל. מערבבים כך שהרוטב יעטוף את נתחי העוף. מחלקים למנות ומגישים מיד עם אורז.
*את הרוטב שנשאר שומרים במקרר לפעם הבאה.
חומרים ל-2 מנות
לעוף
- 300 גרם (נתח גדול או 2 נתחים קטנים) חזה עוף
- 3 כפות קמח לבן
לבלילה
- 2 כפות קורנפלור
- 1 ביצה
- 1 כפית אבקת אפייה או סודה לשתייה
- 1/2 כוס מים קרים
- קורט מלח
- שמן "עץ הזית" לטיגון עמוק
לרוטב
- 1 כפית קורנפלור
- 1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) מים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 לימון קטן, חצוי לאורך ופרוס דק
- 3 כפות (30 מ"ל) רוטב סויה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ אורז או חומץ תפוחים
לסיום המנה
- מעט שמן "עץ הזית" להקפצה
- 1/2 פלפל חריף אדום או ירוק, פרוס דק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
- 1 גבעול בצל ירוק (החלק הלבן פרוס דק והחלק הירוק חתוך לטבעות עבות)
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
קדרת עוף וענבים ביין
קל
11 מצרכים
1:10
שניצלוני עוף בטמפורה פיקנטית
קל
11 מצרכים
0:20
שניצלוני עוף בציפוי תפוצ'יפס
קל
9 מצרכים
0:20