תבשיל גולאש
בינוני
15 מצרכים
3:30
הוראות הכנה
- מטגנים את הבצל בסיר גדול עם שמן – טיגון איטי וארוך.
- בינתיים מתבלים את קוביות הבשר במלח ופלפל, ואם רוצים מקמחים ומנערים את עודפי הקמח.
- כשהבצל רך ומתחיל להזהיב מוסיפים פפריקה, מערבבים, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים יחד עד להזהבה של הבשר. מוסיפים את התבלינים וסק העגבניות, ויוצקים מרק או מים. מכסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עם מכסה כשעה וחצי.
- בודקים את מצב הנוזלים ומצב הבשר. מוסיפים נוזלים במידת הצורך וממשיכים בבישול עוד כשעה, עד שהבשר רך. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר, הסלרי והפלפל, מוסיפים נוזלים במידת הצורך, ומבשלים עוד כחצי שעה עד שתפוחי האדמה מתרככים והבשר רך מאוד.
- טועמים ומתקנים תיבול. אם הרוטב סמיך מדי מדללים במרק או מים, ואם הוא דליל מבשלים ללא מכסה עד לצמצום הרוטב.
5 מנות
- 1 ק"ג שריר בקר, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
- חצי כוס קמח לציפוי הבשר (לא חובה)
- 1 שמן זיתולה
- 1 ק"ג בצל קלוף, חצוי ופרוס
- 1 כף גדושה פפריקה
- 2 עלי דפנה
- 3 גרגרי פלפל אנגלי
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית קימל טחוןֿ
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כף רסק עגבניות
- 3-4 כוסות מרק או מים
- 6 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
- 1 גזר קלוף, חצוי ופרוס
- 1 גבעול סלרי פרוס
- 2 פלפלים (ירוק בהיר ואדום) חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
תבשיל גולאש
בינוני
15 מצרכים
3:30
פלפלים ממולאים
בינוני
14 מצרכים
1:30
טבחה ביל כמון
בינוני
12 מצרכים
12:0