דלעת ערמונים במילוי בשר
אוראל קמחי מתכונן לסוף השבוע ומכין תבשיל ביתי מרשים וקל במיוחד: דלעת ערמונים ממולאת בבשר, כוסמת וירקות, בניחוח אגוזי
קל מאוד
10 מצרכים
0:50
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מסדרים את הדלעות בתבנית, מרססים קלות בשמן זית מתבלים במלח ופלפל שחור. עוטפים בנייר אלומיניום ואופים בתנור החם (עם הגרעינים) בלמשך כ-20 דקות, לריכוך ראשוני. הדלעות מוכנות כשסכין ננעצת בבשרן בקלות.
- במקביל מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
- מוסיפים שום, גזר, מלח, פלפל ואת הבשר ומערבבים היטב.
- מרוקנים את הדלעות מהגרעינים בעזרת כף וממלאים בבשר.
- מפזרים מעל פירורי לחם מתובלים ומרססים בשמן זית. אופים בתנור כ-10 דקות.
- למילוי : במחבת עם כף שמן זית קולים את הכוסמת למשך כ-5 דקות עד שהיא משחימה קלות, מוסיפים את הבצל, הגזר הבשר הטחון ומטגנים יחדיו לעוד כ-5 דקות.
- לאחר מכן מוסיפים את הכוסמת, מערבבים ומסירים מהאש.
- מוציאים את דלעת הערמונים מהתנור, מרוקנים אותה מהגרעינים וממלאים בתערובת הבשר. מפזרים מעל כל דלעת כף פרורי לחם מתובלים. מרססים בתרסיס שמן זית ואופים למשך כ-10 דקות בחום של 180 מעלות. ומגישים.
חומרים ל-4 מנות:
- 4 דלעת ערמונים / להוריד את הראש בהתאם לגודל
- 2 בצל חתוך לקוביות
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 גזרים חתוך לקוביות קטנות
200 גרם בשר טחון (רצוי צוואר/ כתף) - 100 גרם כוסמת שבושלה כמו פסטה, סוננה וקוררה
- 4 כפות פירורי לחם מתובלים
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית כתית מעולה
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
תבשיל גולאש
בינוני
15 מצרכים
3:30
פלפלים ממולאים
בינוני
14 מצרכים
1:30
טבחה ביל כמון
בינוני
12 מצרכים
12:0