דלעת ערמונים במילוי בשר

אוראל קמחי מתכונן לסוף השבוע ומכין תבשיל ביתי מרשים וקל במיוחד: דלעת ערמונים ממולאת בבשר, כוסמת וירקות, בניחוח אגוזי
קל מאוד
10 מצרכים
0:50

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מסדרים את הדלעות בתבנית, מרססים קלות בשמן זית מתבלים במלח ופלפל שחור. עוטפים בנייר אלומיניום ואופים בתנור החם (עם הגרעינים) בלמשך כ-20 דקות, לריכוך ראשוני. הדלעות מוכנות כשסכין ננעצת בבשרן בקלות.
  3. במקביל מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
  4. מוסיפים שום, גזר, מלח, פלפל ואת הבשר ומערבבים היטב.
  5. מרוקנים את הדלעות מהגרעינים בעזרת כף וממלאים בבשר.
  6. מפזרים מעל פירורי לחם מתובלים ומרססים בשמן זית. אופים בתנור כ-10 דקות.
  7. למילוי : במחבת עם כף שמן זית קולים את הכוסמת למשך כ-5 דקות עד שהיא משחימה קלות, מוסיפים את הבצל, הגזר הבשר הטחון ומטגנים יחדיו לעוד כ-5 דקות.
  8. לאחר מכן מוסיפים את הכוסמת, מערבבים ומסירים מהאש.
  9. מוציאים את דלעת הערמונים מהתנור, מרוקנים אותה מהגרעינים וממלאים בתערובת הבשר. מפזרים מעל כל דלעת כף פרורי לחם מתובלים. מרססים בתרסיס שמן זית ואופים למשך כ-10 דקות בחום של 180 מעלות. ומגישים.

אהבתם? שתפו

דלעת ערמונים במילוי בשר

חומרים ל-4 מנות:

  •  4 דלעת ערמונים / להוריד את הראש בהתאם לגודל
  • 2 בצל חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 גזרים חתוך לקוביות קטנות
    200 גרם בשר טחון (רצוי צוואר/ כתף)
  • 100 גרם כוסמת שבושלה כמו פסטה, סוננה וקוררה
  • 4 כפות פירורי לחם מתובלים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית כתית מעולה

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

תבשיל גולאש
בינוני
15 מצרכים
3:30
פלפלים ממולאים
בינוני
14 מצרכים
1:30
טבחה ביל כמון
בינוני
12 מצרכים
12:0