דואה-איסמאללה-מָרָקֶסֶם
בינוני
15 מצרכים
0:35
הוראות הכנה
- מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן, מוסיפים קוביות שורש סלרי ,כוסברה יבשה, שיני שום עד להשחמה. מוסיפים את העגבניות היבשות ו- 2 כפות מים ומבשלים כרבע שעה.
- מבשלים רולדה של בשר פילה כתף (רצוי טרי) עד לריכוך. מניחים במקרר לכמה שעות או ללילה שינוח.
- פורסים לפרוסות נאות ומניחים בסיר-קדרה, רחב וגדול. יוצקים עליו את הציר המבושל ועוד כשליש כוס מים. מבשלים על אש קטנה לכ-חצי שעה.
- חולטים את כל הירקות יחד, מסננים ומסדרים מעל פרוסות הבשר.
- מכינים תמהיל של דבש, יין, 2 כפות מים רותחים (להמיס את הדבש) פלפל ומלח לפי הטעם. יוצקים את התמהיל על הירקות הבשר והציר, מכסים בפטרוזיליה/כוסברה ומבשלים יחד עוד כחצי שעה.
- אוכלים את זה עם לחם שחור חם או עם צנימי לחם מרוחים בשמן זית 'עץ הזית' שום וזעתר ישר מן התנור.
שותים ליד יין מהבקבוק שפתחנו ואפשר לקנח בכוסית עראק-אניס .
אחריות סבתא נינה:
אם לתבשיל נדבקים, לא יתקרבו מיני מזיקין!
לארוחה של שבעה אנשים:
- 100 גר' עגבניות מיובשות
- 6 בצלים בינוניים
- כף כוסברה מיובשת
- 3 שיני שום גדולים
- 2 שורש סלרי בינוניים
- 2 פלפלים חריפים-יבשים-פרוסים
- רולדה של בשר צלי כתף (כ-2 ק"ג)
- חצי כוס מים
- 2 חב` תחתיות ארטישוק קפוא או טרי (חלוט)
- 12 תפוחי אדמה קטנים שלמים או 6 גדולים פרוסים לסירות
- 2 בטטות בינוניות-קוביות
- כ-10 פרחי כרובית בינוניים
- חצי כוס יין אדום יבש
- פלפל ומלח לפי הטעם
- 2 כפות גדושת דבש
- 2 כפות שמן זית 'עץ הזית'
- 3 כפות שמן קנולה של 'עץ הזית'
מתכונים נוספים שאולי תאהבו
תבשיל גולאש
בינוני
15 מצרכים
3:30
פלפלים ממולאים
בינוני
14 מצרכים
1:30
טבחה ביל כמון
בינוני
12 מצרכים
12:0