דואה-איסמאללה-מָרָקֶסֶם

בינוני
15 מצרכים
0:35

הוראות הכנה

  1. מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן, מוסיפים קוביות שורש סלרי ,כוסברה יבשה, שיני שום עד להשחמה. מוסיפים את העגבניות היבשות ו- 2 כפות מים ומבשלים כרבע שעה.
  2. מבשלים רולדה של בשר פילה כתף (רצוי טרי) עד לריכוך. מניחים במקרר לכמה שעות או ללילה שינוח.
  3.  פורסים לפרוסות נאות ומניחים בסיר-קדרה, רחב וגדול. יוצקים עליו את הציר המבושל ועוד כשליש כוס מים. מבשלים על אש קטנה לכ-חצי שעה.
  4. חולטים את כל הירקות יחד, מסננים ומסדרים מעל פרוסות הבשר.
  5. מכינים תמהיל של דבש, יין, 2 כפות מים רותחים (להמיס את הדבש) פלפל ומלח לפי הטעם. יוצקים את התמהיל על הירקות הבשר והציר, מכסים בפטרוזיליה/כוסברה ומבשלים יחד עוד כחצי שעה.
  6. אוכלים את זה עם לחם שחור חם או עם צנימי לחם מרוחים בשמן זית 'עץ הזית' שום וזעתר ישר מן התנור.
    שותים ליד יין מהבקבוק שפתחנו ואפשר לקנח בכוסית עראק-אניס .

אחריות סבתא נינה:
אם לתבשיל נדבקים, לא יתקרבו מיני מזיקין!

אהבתם? שתפו

דואה-איסמאללה-מָרָקֶסֶם

לארוחה של שבעה אנשים:

  • 100 גר' עגבניות מיובשות
  • 6 בצלים בינוניים
  • כף כוסברה מיובשת
  • 3 שיני שום גדולים
  • 2 שורש סלרי בינוניים
  • 2 פלפלים חריפים-יבשים-פרוסים
  • רולדה של בשר צלי כתף (כ-2 ק"ג)
  • חצי כוס מים
  • 2 חב` תחתיות ארטישוק קפוא או טרי (חלוט)
  • 12 תפוחי אדמה קטנים שלמים או 6 גדולים פרוסים לסירות
  • 2 בטטות בינוניות-קוביות
  • כ-10 פרחי כרובית בינוניים
  • חצי כוס יין אדום יבש
  • פלפל ומלח לפי הטעם
  • 2 כפות גדושת דבש
  • 2 כפות שמן זית 'עץ הזית'
  • 3 כפות שמן קנולה של 'עץ הזית'

מתכונים נוספים שאולי תאהבו

תבשיל גולאש
בינוני
15 מצרכים
3:30
פלפלים ממולאים
בינוני
14 מצרכים
1:30
טבחה ביל כמון
בינוני
12 מצרכים
12:0